Ange ditt sökord

Så firar du alla hjärtans dag på bästa sätt

Så firar du alla hjärtans dag på bästa sätt

Så firar du alla hjärtans dag på bästa sätt

Alla hjärtans dag brukar antingen vara älskad eller hatad – det verkar inte finnas något ”mittemellan”. För oss som gillar högtiden kan det dock vara lite jobbigt att veta vad vi ska hitta på tillsammans med vår partner. Traditionerna skiljer sig mellan olika länder, men i slutändan handlar det trots allt om att visa sin uppskattning och göra något roligt och speciellt tillsammans – frågan är bara vad. Hur spenderar vi då den här speciella dagen bäst? Det ska vi berätta nedan.

Åk på en mini-semester

Att åka bort över helgen är kanske en av de mest speciella aktiviteterna du kan välja. Det är alltid roligt att besöka en ny stad eller en gammal favorit, särskilt i gott sällskap. Att vistas i en ny miljö tillsammans är i sig något speciellt och minnesrikt, så om ni båda har möjlighet att åka bort är det ett ypperligt val.

Återupplev första dejten

De allra flesta kommer (förhoppningsvis!) ihåg den allra första dejten, och vad kan egentligen mäta sig med att återuppleva den? Särskilt par som varit tillsammans i flera år kan dra nytta av att komma ihåg hur förhållandet började. Oavsett om ni gick till en restaurang, på bio eller på en promenad kan det vara roligt att gå till samma plats och minnas de fina stunderna.

Välj klassikern

Det kanske mest klassiska alternativet på alla hjärtans dag är att gå ut på en fin restaurang. Välj gärna en helt ny restaurang som ni aldrig varit på, men titta på menyn i förhand så att den överensstämmer med era smaker. Tänk också på att boka tid i förväg, eftersom restaurangerna annars brukar vara fullbokade just den här dagen. För att få en ännu trevligare kväll kan ni dessutom gå på bio efteråt – det kommer garanterat finnas bra filmer.

Gå på teater eller opera

För den som älskar kultur kan det vara trevligt att fira alla hjärtans dag genom att besöka teatern eller operan. Du kan med stor sannolikhet hitta föreställningar i samma röda tema som dagen, och det kan vara roligt med lite underhållning istället för att ”bara” äta någonstans – det kan ni göra efter föreställningen också.

Gå på spa

Vad kan vara härligare under de kalla februaridagarna än att gå på spa? För dig som tycker om aromaterapi, massage eller helt enkelt att sitta i jacuzzin med lite champagne kan en spa-kväll räcka gott och väl för att skapa perfekt stämning på alla hjärtans dag. Det är trots allt inte varje dag man har tid med att gå på spa, så att välja just det alternativet skulle definitivt göra dagen minnesvärd.

Ha en mysig hemmakväll

För dig som arbetar hela dagen och kommer hem sent kan det kännas jobbigt att behöva gå ut igen, men det behöver faktiskt inte vara något problem. Ni kan fira alla hjärtans dag hur bra som helst hemma också genom att t.ex. dekorera hemmet med hjärtformade ballonger, laga eller beställa en riktigt god middag och titta på en bra film. Lite champagne skadar inte heller!

Kolla också in alla våra presenttips till alla hjärtans dag och se ifall du kan hitta något fint att ge till din partner.