Ange ditt sökord

10 st smarta presenter från svenska innovatörer

10 st smarta presenter från svenska innovatörer

10 st smarta presenter från svenska innovatörer

Sverige är ett väldigt kreativt land där vi haft många uppfinnare och innovatörer genom tiderna. Det gjordes en undersökning i Kanada år 2011 där man röstade fram Sverige som det mest kreativa landet i världen. Vi kan idag se många av våra uppfinningar användas världen över av miljontals människor. Ska man nämna några välkända uppfinningar så blir det Alfred nobel som uppfann dynamiten år 1867  samt hade patent på ytterligare 355 st uppfinningar. Vi har fått blixtlåset av Gideon Sundbäck som kom år 1851. Hur många av oss har inte skiftnyckel hemma i verktygslådan, eller använt en i jobbet? Detta smarta reglerbara verktyg uppfanns nämligen av Johan Petter Johansson som också uppfann rörtången, två fantastiska uppfinningar som säljs världen över idag. Det finns en uppsjö av smarta prylar att nämna men vill avsluta med Erik Wallenberg som uppfann Tetra pak. En fantastisk produkt man ser och använder dagligen genom förvaring av mjölk, yoghurt, grädde och en massa andra mejerivaror.

Smarta presenter som underlättar i vardagen

Men vad har då detta med presenttips att göra? Jo jag tänkte tipsa om 10 st roliga och smarta prylar du kan köpa framtagna av svenskar. Dessa smarta produkter kanske inte lever upp till Tetra pak och blixtlåset när det kommer till vad man behöver. Men jag anser ändå att dessa smarta saker är tillräckligt bra för att tipsa om. Jag hittade butiken Smartasaker.se på nätet som enbart säljer just smarta saker som underlättar i vardagen. Kolla in denna butik ifall du vill hitta smarta presenter att ge bort.

Plats 1 – Lökskäraren 

En svensk innovation av Henrik Andersson som verkligen underlättat för mig de gånger jag ska strimla upp lök, gurka, paprika och annat till tacosen. Denna smarta lilla pryl har också sparat mig en del tårar vid lökskärandet. Mycket rolig och smart pryl som jag väljer placera på första plats.

225 kr hos Smartasaker.se

lökskärare


Plats 2 – Kaffedoserare

Vanligtvis har man en kaffeburk med lock som öppnas varje gång det ska bryggas kaffe. Detta slutar alltid med att aromet i kaffet blir sämre och den goda smaken är inte som när paketet var nytt. Men då kom innovatören Lars-Erik Jakobsson med denna kaffedoserare som sluter tätt från luft samtidigt som den hjälper dig att dosera rätt mängd kaffe snabbt och smidigt. En perfekt present till sig själv eller att ge bort till en riktig kaffeälskare som kräver ett bra arom.

125 kr hos Smartasaker.se  smart kaffeburk


Plats 3 Automatisk inställbar P-skiva

Hur många gånger har man inte letat efter p-skivan i bilen och för den delen också glömt lägga fram den och sen fått böter. Det är försåtligt och lätt hänt när man är stressad till jobbet eller har bilen full med barn. Men då kom Gösta Söderberg och Sven Linnman på idén att varför inte uppfinna en P-skiva som automatiskt ställer in sig fort bilen stannar eller kör iväg. Montera in den lilla pryl och du behöver sen aldrig mer tänka på detta problem samt få kostsamma parkeringsböter. Du kanske tänker 549 kr är dyrt? Men du kommer tänka om när böteslappen hänger på framrutan.

549 kr hos Smartasaker.se

automatisk p-skiva


Plats 4 – Bukettstöd

Hur många gånger har man inte fått en bukett blommor och sen står man där utan en vas. Med detta smarta bukettstöd kan du placera dina blommor vart du vill och hur du vill. En vas ska man ju också ha hemma men detta är ett smart komplement ifall man vill arrangera sina blommor på annat sätt. Stort tack till Maria Johansson som är innovatören till denna smarta lilla pryl som sätter blommorna på plats. Vi på presenttipsaren älskar smarta presenter som denna!

129 kr hos Smartasaker.se

bukettstöd för blommor


Plats 5 – Isbitar av täljsten

Täljsten är ett material som brukar användas i kaminer för att denna bergart har en bra förmåga att bevara värme och alstra ut den långsamt. Sen har täljstenen samma förmåga att bevara kyla på samma sätt vilket ledde till att den svenska innovatören Henrik Andersson gjorde isbitar av den. När man läser kommentarer på Smarta sakers hemsida kan man se väldigt positiva omdömen om dessa isbitar. En perfekt present att ge bort till mamma, pappa, pojkvän, flickvän eller någon annan som älskar whisky. Du vill ju nämligen inte ha vatten i denna dryck då smaken försämras. Men givetvis funkar den till andra drycker som saft och cola. En prisvärd och rolig present att ge bort!

129 kr hos Smartasaker.se

isbitar av täljsten


Plats 6 – Matlåda med kyllock

En perfekt present som jag tror kommer älskas och användas av de flesta. Denna matlåda med kyllock håller din mat fräsch och kall under hela 7 timmar och är perfekt när man ska på picknick eller ha med sig mat till jobbet. Du kan diska asken men glöm inte att ta bort locket ifall du av någon anledning ska sätta asken i mikron. En uppskattad present perfekt att ge bort till mamma eller pappa i födelsedagspresent eller till han eller hon som älskar utflykter. Ett tips är också att ha en Frozzypack redo ifall du har barn, då dessa oftast på förskolan ger sig ut på picknick.

159 kr hos Smartasaker.se

Matlåda med kyllock


Plats 7 – Inköpsblock med magnet ”känd från Ullared”

Denna produkt såg jag första gången när den var med och tävlade i Ullareds program ”jakten på storsäljaren”. Den blev snabbt omtyckt och vann genom alla sina smarta funktioner och de problem den löser. I hemmet kan du ha den på kylskåpet och anteckna allt som ska inhandlas. Sedan tar du med den till affären och låser upp kundvagnen och vips har du även ett fäste. Det finns pennhållare och det är lätt att stryka alla varor som är avklarade. Enligt alla kommentarer på hemsidan en produkt man måste ha! Ett bra presenttips till han eller hon som sköter matinköpen i hemmet. Funkar perfekt att ge bort i fars dag eller mors dag present likväl. Med sitt pris på 60 kr tycker vi den är billig och uppfyller kraven till en bra och populär present.

60 kr hos Smartasaker.se

inköpsblock ullared


Plats 8 – Smart vas med bukettstöd

I en vanlig vas krävs det att man köper en stor bukett för att det ska se snyggt och prydligt ut. Men jag blev mycket förtjust i dessa vaser med bukettstöd som låter dig kunna arrangera blommorna snyggt ifall du bara vill ha ett fåtal. Ett bra presenttips till din flickvän eller fru i alla hjärtans dags present ihop med några röda rosor och choklad. Du kan hitta dessa blomvaser i tre olika storlekar med medföljande boll för justering av blommorna.

349 – 599 kr hos Smartasaker.se 

smart vas med bukettstöd


Plats 9 – Miljövänlig påse till frukt & grönt ”Miljövänlig present”

Vi lever i en värld som är extremt påfrestande på grund av av oss människor och den konsumtion som råder. En av de stora bovarna är mjukplasten som ej går att återvinna och istället förbränns upp. Vi får dock värme från förbränningen som kan utnyttjas. Men plastpåsar är något vi bör tacka nej till i butikerna och använda oss av miljövänliga påsar som går att återanvända. I butikerna finns det nästan alltid tygpåsar att köpa. Här är dock en smart produkt som du kan använda till frukt och grönt. En smidig påse där du också kan skölja rent frukten i. En smart present som jag tycker man själv ska införskaffa sig och ge bort i present till miljövänliga människor.

69 kr hos Smartasaker.se

miljävänlig påse till frukt & grönt


Plats 10 – Sovkudde på bilbältet

Detta är ju verkligen lösningen på alla långa bilresor där man bara inte kan lyckas somna. Hur många har inte legat med huvudet mot rutan och bara känt att det är omöjligt att somna. Man kan ju självklart försöka med kuddar och annat, men detta är kudden som löser problemet bäst. En bra present till familjen som brukar vara ute på vägarna. Detta är en smart produkt som kan vara avgörande på en lugn bilresa och en fruktansvärd. Denna kudde fästes med kardborreband och passar både barn och vuxna.

219 kr hos Smartasaker.se

smarta presenter till barn


Vill du hitta mer smarta presenter

Kolla gärna in Smarta sakers butik ifall du vill hitta mer svenska innovationer som underlättar vardagen. Det finns såklart att smarta presenter att hitta i denna butik som inte uppfunnits av en svensk. Den röda tråden i butiken är dock att alla produkter på ett eller annat sätt löser problem enklare. Du kommer känna ”åhh smart” när du sitter och kollar igenom alla prylarna i butiken. Har du svårt att veta vad du ska köpa i present? Då tycker jag att denna butiken är något för dig.

Kolla in Smartasaker.se och hitta en bra present idag!