Coolstuff omdöme

Coolstuff omdöme

När det ska vara något unikt, lite annorlunda, väldigt praktiskt och helt fantastiskt ska det vara Coolstuff! Det här är många idag väl medvetna om och företaget som en gång började som ett projekt i en studentlägenhet omsätter idag över hundra miljoner kronor per år.

Du kan enkelt handla på Coolstuff.se oavsett var i Sverige du bor. Den fysiska butiken i Malmö är trevlig att besöka, men det spännande sortimentet finns direkt via din mobiltelefon eller dator.

Coolstuff recensioner

Vill man veta ifall ett företag är seriöst kan man alltid läsa om andras recensioner och upplevelser av tjänsten och deras produkter. Nu har Coolstuff.se väldigt ärliga omdömen på deras produkter, och företaget plockar inte bort missnöjda kunders kommentarer. Jag brukar själv beställa från denna butik och har alltid varit nöjd.

Trustpilot: 2,2/5 av totalt 71 omdömen
Reco: 3,3/5 av totalt 8 omdömen
Prisjakt.se: 4,5/5 av totalt 8 omdömen

Lite Coolstuff historia

Sagan om Coolstuff började redan 1999 då makarna Kajsa Knapp och Christian Omander drog igång verksamheten. De pluggade och bodde i en studentlägenhet i Halmstad. De byggde upp plattformen själva och såg till att den fungerade väl för att kunna klara av leveranser på ett smidigt sätt.

De kom på Coolstuff när de var utomlands och kikade på saker som var intressanta och innovativa men som inte fanns i Sverige. Då de samtidigt hade blivit intresserade av e-handel hittade de sin nisch.

Med facit i hand vet vi att det gick bra. Konceptet med många nya spännande saker gjorde att Coolstuff snabbt blev ett hushållsnamn i Sverige. Idag har de 22 anställda och de omsätter varje år mer än 100 miljoner kronor.

Det är inte bara svenskar som beställer unika produkter från Coolstuff.se. Sajten finns också för kunder i:

  • Tyskland
  • Danmark
  • Norge
  • Finland

Omkring hälften av alla beställningar, nära 1000 per dag, kommer från utlandet. Sedan 2013 är Investment AB Spiltan en av huvudägarna i Coolstuff AB. Det här är ett företag som jobbar med att investera i tillväxtföretag som har koncept som fungerar väl.

Att beställa från Coolstuff

Om du har testat att handla från Coolstuff.se vet du att det går snabbt att få varor. Det beror på att Coolstuff har utvecklat ett system som ger mycket effektiv logistik. I Malmö har de ett kontor samt ett lager som är 5000 kvm stort. Coolstuff tar hand om sin egen lagerhantering med en integrerad lösning.

Kombinationen av deras e-handelsplattform och Unifauns TA-system har visat sig fungera väldigt bra. När en kund lägger in en beställning på sajten kommer den genast att gå via sajtens affärssystem som också är lagerhanteringssystem.

Beställningen skickas omedelbart till packning på lagret. Det skickas meddelanden till transportör för Coolstuffs varor flera gånger per dag. De använder sig av PostNord, Schenker, BudBee och DSV för att få ut paketen snabbt. Den som har handlat vet precis vad som händer med varan via email och sms. På så vis är det tydligt både var ett paket befinner sig och var det kan hämtas.

Fysisk butik & online

Du kan köpa från Coolstuffs butik om du vill. Den ligger på Hamngatan 1 i Malmö. Det är samma priser som i webbutiken som gäller. Köp för över 200 kronor kan dra nytta av Taxfree. Dessutom finns det specialare som kan dyka upp enbart i butiken. Det kan till exempel bli tal om demoex som säljs lite billigare.

Butiken i Malmö på Google maps

För betalningar i butiken i Malmö kan du använda:

  • Visa och MasterCard
  • Klarna
  • Samsung Pay
  • Apple Pay
  • Coolstuff och Malmö City presentkort

Sveriges prylmecka

Coolstuff.se tycker om att kalla sig för Sveriges prylmecka. Det är en bra beskrivning av deras verksamhet. De introducerar hela tiden nya saker i butiken. Sortimentet växer och det dyker upp nya innovationer. Saker som du vill ha till dig själv och presenter som alltid blir unika och roliga att ge bort.

Smarta presenter när du inte vet vad du ska ge

Det är inte sällan så att det är svårt att komma på en bra present. I det här läget kan du försöka läsa tips och råd online eller välja ett presentkort. Men när du väljer att handla från Coolstuff blir det hela så enkelt.

Inte bara det. Det är roligt att kunna se så många unika saker samlade på en plats. Du blir inspirerad och presentshoppingen ger en massa energi. När du inte har någon aning om vad det ska bli är Coolstuff ett säkert val. Du kommer ur butiken riktigt nöjd och ser fram emot hur överraskad den du ska ge presenten till kommer att bli.

För barn och för vuxna

En annan sak som är unik med Coolstuff är att butiken är lika intressant för barn som för vuxna. Det finns unika leksaker, utklädningskläder, godis och annat spännande för alla åldrar. Därmed är det här en webbutik som du kan välja oavsett vilken ålder den som ska firas har.

Vanliga frågor om Coolstuff.se

Här är några vanliga frågor om Coolstuff som du bör läsa svaren på innan du handlar från butiken.

Var ligger Coolstuffs butik?

Den fysiska butiken ligger i Malmö men du kan handla online från Sveriges alla hörn!

Är Coolstuff ett svenskt företag?

Ja, Coolstuff är ett svenskt AB.

Hur snabbt får man paketet?

Om du handlar i butiken online före klockan 13.00 skickas ditt paket samma dag. Då bör du få det nästa dag. Företagen Schenker, PostNord och BudBee lovar leverans inom 1–3 dagar var du än bor i Sverige.

Hur betalar jag online?

Coolstuff.se kan du betala med Klarna Checkout och då går det att betala med Klarna faktura som ger dig upp till 14 dagar betalningstid. Du kan också betala med kort eller med en banköverföring.