Inflyttningspresent

Det kan vara passande att köpa en inflyttningspresent den dagen man blir inbjuden eller besöker han eller hon som flyttat in i en ny bostad. Detta är inte något man måste göra på något vis men det brukar uppskattas av den som flyttat. Du behöver inte köpa något dyrt ifall du känner för det utan bara att du kommer med något i handen tycker vi.

Tips på inflyttningspresent

Detta beror helt på vem det är som flyttat. Ska du besöka en yngre person som kanske står där med en helt tom lägenhet så kan det ju vara passande med praktiska saker som heminredning, glas, bestick, lampa, matta eller vad som helst att fylla upp den tomma bostaden med. I annat fall köpa en inflyttningspresent som knyter ann till personen och dess intressen eller kolla bland prylarna här under och se ifall du hittar något passande. Jag tycker inte du ska lägga för höga krav på vad du ska köpa i inflyttningspresent. Det viktigaste är att du köpt något och lägg gärna till en fin blomma.

Showing 1–32 of 142 results for Inflyttningspresent

Pris

Ålder

Intressen

Till Vem?

Klassisk inflyttningspresent

Det finns några inflyttningspresenter som brukar räknas som klassiska. En blombukett, en vinflaska, en prydnadssak som exempelvis en ljusstake eller kanske en fruktkorg är presenter som brukar anses som klassiska. Du kanske tycker att dessa saker verkar opersonliga och tråkiga, även om de vanligtvis går hem hos de flesta. Då är det bra att veta att det faktiskt finns en uppsjö av andra spännande inflyttningspresenter. Det är bara att välja och vraka och det enda som begränsar ditt inköp är din budget. Dessa typer av presenter passar både som inflyttningspresent till den som flyttar in i en lägenhet och den som flyttar in i ett hus.

För att verkligen hitta rätt present så är det bra att utgå ifrån den person som ska få presenten. Tänk efter hur han eller hon är som personer och fundera ut vilken smak och vilka intressen hen har. Du bör också ta hänsyn till om hen har flyttat hemifrån för första gången och kanske inte har så många saker, om de precis har köpt sitt första hus efter många år i lägenhet, eller om de har hunnit bo på många olika ställen och samlat på sig en hel del saker under åren.

Saker till hemmet är något som är väldigt populärt att ge bort som inflyttningspresent. Ofta ger man bort en klassisk inflyttningspresent som vi nämnde tidigare, men tänk gärna lite längre. Om din kompis är intresserad av matlagning kan du ge bort några nya, spännande råvaror, kanske en ny sorts pasta eller kryddor. En bra kokbok är inte helt fel heller. Det finns ju också många roliga saker som man behöver i ett hem, inte bara nödvändiga saker utan även roliga och onyttiga. Ett nytt fenomen som kommit de senaste åren, från USA naturligtvis, är roliga baktillbehör, som mönstrade muffinsformar, kakformar i olika design, kakdekorationer och tårtdekorationer. För någon som tycker om att baka kan detta vara väldigt roligt att få. Även snyggt porslin kan gå hem. Det blir ganska snabbt dyrt om man ska köpa in hela uppsättningar med serviser, men ett par snygga muggar behöver inte kosta så mycket. En mugg används dessutom ofta ensamma, utan övriga delar i servisen, så det gör att de inte behöver bli udda fåglar.

Presentkort är också något som är vanligt att ge bort. De är populära inte bara som inflyttningspresent utan också som födelsedagspresenter och liknande. Som inflyttningspresent kan det passa bra att ge bort presentkort på en handelsträdgård, en byggaffär eller på Ikea. Men du kan också ge bort presentkort på ett biobesök, på massage, en klippning, eller ett spa-besök. Eller varför inte ge bort en resa eller ett presentkort på en spännande upplevelse som ni två kan göra tillsammans. Ni kan åka hundspann, gå på chokladprovning, hoppa fallskärm, prova på att köra rallybil, dyka eller rida islandshäst. Detta passar riktigt bra att ge bort till bästa kompisen eller till din son eller dotter. På så sätt kan ni få en oförglömlig dag tillsammans, samtidigt som ni får tid att verkligen umgås med varandra.

Flytta hemifrån-present

Att flytta hemifrån är ett stort steg i ens liv oavsett vilken ålder man befinner sig i. Man ska för första gången ansvara för ett eget hem, laga mat, städa, betala räkningar och förutom allt detta lyckas sköta allting runtomkring som jobb, skola etc. Det blir en helt ny upplevelse som är både helt fantastisk samtidigt som den kan vara svår och jobbig.

Om du känner någon som skall flytta hemifrån och planerar att köpa en inflyttningspresent till den personen så finns det massor av smarta och roliga prylar att välja på.

Som första-bostad brukar man oftast skaffa sig en lägenhet. Det finns flera sätt att skaffa lägenhet på och man kan antingen hyra en lägenhet eller köpa en. Skillnaden är att hyr du en lägenhet så äger du inte lägenheten. Detta kan innebära att man till exempel inte får tapetsera om, måla eller förändra saker i sin lägenhet utan hyresvärdens tillåtelse. Du kan hyra lägenheten av antingen en privat hyresförening, kommunen eller i andra hand vilket innebär att den som äger lägenheten och har köpt den, hyr ut till dig som andra person.

Köper du din egen lägenhet kan du göra om och fixa och dona i princip hur du vill så länge det inte skadar lägenheten eller stör dina nya grannar. Att köpa en lägenhet kan också ses som en investering då du lägger en stor summa pengar på en sak som kommer vara i din ägo istället för att dem ska försvinna på något onödigt eller något som kan gå sönder och/eller tappa värde. Uppgraderar du din lägenhet genom att göra lite förändringar som att till exempel renovera badrum, tapetsera om, lägga nytt golv m.m. så kommer detta dra upp värdet på lägenheten och du kan då ta ett högre pris för den när du säljer den. På så vis har du gjort en nödvändig och stor investering.

Inflyttningspresent till den som flyttar till hus

En bra present till någon som flyttat till hus är relativt enkelt att hitta. En del önskar sig inredning, andra tycker det är roligt med verktyg eller liknande för att kunna påta i den nyanskaffade trädgården. Praktiska inflyttningspresenter som behövs som husägare är också ett uppskattat tips på inflyttningspresent. Exempel på dessa är kaffemaskin, gräsklippare, stege och vattenslang.

Inflyttningspresent till par

Att hitta en inflyttningspresent till par kan vara klurigt men det viktigaste är att du köper något som båda parter har nytta eller nöje av. Ett säkert kort när det kommer till i stort sett alla presenter är att ge bort något ätbart. En presentkorg med ett gott vin, några smaskiga ostar och parets favoritgodis är en utmärkt inflyttningspresent till par. Ett annat bra tips på inflyttningspresent är att köpa en hushållsmaskin till parets nya hem. Att flytta till ett nytt boende kan vara påfrestande och innebära mycket stress. Därför kan en bra inflyttningspresent till ett par vara en upplevelse så att de får åka i väg på en mini-semester ihop. En spa-upplevelse, en mysig middag eller biljetter till en konsert kan mycket väl vara den bästa inflyttningspresenten du kommer att ge till ett par.

Inflyttningspresent till kille

Många tycker att det är knepigt att köpa en inflyttningspresent till kille. Som tur är finns det flera inflyttningspresenter som passar till de allra flesta killar. Elektronikprylar är ett populärt alternativ när det gäller presenter. Att köpa en elektronikpryl som gör livet i hemmet enklare är väldigt uppskattat.

Elektronikprylar du kan ge i present

  • Robotdammsugare
  • Högtalare
  • Luftfuktare
  • Kaffemaskin
  • Airfryer

Att köpa inredning till en kille i inflyttningspresent kan vara svårt då vissa killar inte alltid har en tydlig bild av vilken inredningsstil de faktiskt har. Därför kan det vara bra att köpa något som alla faktiskt behöver i ett hem. Filtar, handdukar, porslin och bestick är exempel på saker som alla blir glada över att få och som är nödvändiga i ett hushåll. Finns det något som den du ska ge en present till är väldigt intresserad av? Till exempel musik? Då kan du köpa posters eller inredningsdetaljer med just det ämnet eller till och med ett instrument som hen kan ha ståendes hemma.

Tips på enkel inflyttningspresent

Letar du efter en enkel inflyttningspresent att ge bort är det allra lättast att ge bort en korg av någon typ. Det finns flertal olika korgar med olika inriktningar. Mat, dryck och godis är de allra vanligaste typer av korgar som brukar ges bort i inflyttningspresent men det finns även andra typer. Att ge bort en korg i inflyttningspresent är smidigt då de passar de allra flesta oavsett intressen och ålder på den som mottager den.

När ger man bort en inflyttningspresent?

När någon du känner ska, antingen flytta ut för första gången eller flyttar till ett nytt hem, kan du ge hen en inflyttningspresent. Presenten ges när du kommer dit första gången för att fira att hen har flyttat in i det nya boendet. Ibland har ägaren av bostaden en inflyttningsfest, då är det lämpligt att du tar med dig presenten och ger den på festen. Om du är medveten om att det dröjer innan du kan hälsa på, kan du skicka en blomma som present. Du kan även skicka din present med bud eller skicka en digital present som kommer fram direkt. Det kan till exempel vara ett presentkort.