Ange ditt sökord

Inflyttningspresent

Det kan vara passande att köpa en inflyttningspresent den dagen man blir inbjuden eller besöker han eller hon som flyttat in i en ny bostad. Detta är inte något man måste göra på något vis men det brukar uppskattas av den som flyttat. Du behöver inte köpa något dyrt ifall du känner för det utan bara att du kommer med något i handen tycker vi.

Tips på inflyttningspresenter

Detta beror helt på vem det är som flyttat. Ska du besöka en yngre person som kanske står där med en helt tom lägenhet så kan det ju vara passande med praktiska saker som heminredning, glas, bestick, lampa, matta eller vad som helst att fylla upp den tomma bostaden med. I annat fall köpa en inflyttningspresent som knyter ann till personen och dess intressen eller kolla bland prylarna här under och se ifall du hittar något passande. Jag tycker inte du ska lägga för höga krav på vad du ska köpa i inflyttningspresent. Det viktigaste är att du köpt något och lägg gärna till en fin blomma.

Klassiska presenter

Det finns några inflyttningspresenter som brukar räknas som klassiska. Det är till exempel en blombukett, en vinflaska, en prydnadssak som exempelvis en ljusstake eller kanske en fruktkorg. Du kanske tycker att dessa saker verkar opersonliga och tråkiga, även om dessa saker vanligtvis går hem hos de flesta. Då är det bra att veta att det faktiskt finns en uppsjö av andra spännande inflyttningspresenter. Det är bara att välja och vraka och det enda som begränsar ditt inköp är din budget. För att verkligen hitta rätt present så är det bra att utgå ifrån den person som ska få presenten. Tänk efter hur han eller hon är som personer och fundera ut vilken smak de har. Du bör också ta hänsyn till om de har flyttat hemifrån för första gången och kanske inte har så mycket saker, om de precis har köpt sitt första hus efter många år i lägenhet, eller om de har hunnit bo på många olika ställen och samlat på sig många saker under åren.

Saker till hemmet är något som är väldigt populärt att ge bort som inflyttningspresent. Ofta ger man bort en ljusstake, en blomma eller någon slags prydnadssak. Men tänk gärna lite längre. Om din kompis är matlagningsintresserad, ge bort några nya, spännande råvaror, kanske en ny sorts pasta eller kryddor. En bra kokbok är inte helt fel heller. Det finns ju också många roliga saker som man behöver i ett hem, inte bara nyttiga saker utan också roliga och onyttiga. Ett nytt fenomen som kommit de senaste åren, från USA naturligtvis, är roliga baktillbehör, som mönstrade muffinsformar, kakformar i olika design, kakdekorationer och tårtdekorationer. För någon som tycker om att baka kan detta vara väldigt roligt att få. Även snyggt porslin kan gå hem. Det blir ganska snabbt dyrt om man ska köpa in hela uppsättningar med serviser, men ett par snygga muggar behöver inte kosta så mycket. En mugg används dessutom ofta ensamma, utan övriga delar i servisen, så det gör att de inte behöver bli udda fåglar.

Presentkort är också något som är vanligt att ge bort. De är populära inte bara som inflyttningspresenter utan också som födelsedagspresenter och liknande. Som inflyttningspresent kan det passa bra att ge bort presentkort på en handelsträdgård, en byggaffär eller på Ikea. Men du kan också ge bort presentkort på ett biobesök, på massage, en klippning, eller ett spa-besök. Eller varför inte ge bort en resa eller ett presentkort på en spännande upplevelse som ni två kan göra tillsammans. Ni kan åka hundspann, gå på chokladprovning, hoppa fallskärm, prova på att köra rallybil, dyka eller rida islandshäst. Detta passar riktigt bra att ge bort till bästa kompisen eller till din son eller dotter. På så sätt kan ni få en oförglömlig dag tillsammans, samtidigt som ni får tid att verkligen umgås med varandra.

Flytta hemifrån-present

Att flytta hemifrån är ett stort steg i ens liv oavsett vilken ålder man befinner sig i. Man ska för första gången ansvara för ett eget hem, laga mat, städa, betala räkningar och förutom allt detta lyckas sköta allting runtomkring som jobb, skola etc. Det blir en helt ny upplevelse som är både helt fantastisk samtidigt som den kan vara svår och jobbig.

Om du känner någon som skall flytta hemifrån och planerar att köpa en inflyttningspresent till den personen så finns det massor av smarta och roliga prylar att välja på.

Som första-bostad brukar man oftast skaffa sig en lägenhet. Det finns flera sätt att skaffa lägenhet på och man kan antingen hyra en lägenhet eller köpa en. Skillnaden är att hyr du en lägenhet så äger du inte lägenheten. Detta kan innebära att man till exempel inte får tapetsera om, måla eller förändra saker i sin lägenhet utan hyresvärdens tillåtelse. Du kan hyra lägenheten av antingen en privat hyresförening, kommunen eller i andra hand vilket innebär att den som äger lägenheten och har köpt den, hyr ut till dig som andra person.

Köper du din egen lägenhet kan du göra om och fixa och dona i princip hur du vill så länge det inte skadar lägenheten eller stör dina nya grannar. Att köpa en lägenhet kan också ses som en investering då du lägger en stor summa pengar på en sak som kommer vara i din ägo istället för att dem ska försvinna på något onödigt eller något som kan gå sönder och/eller tappa värde. Uppgraderar du din lägenhet genom att göra lite förändringar som att till exempel renovera badrum, tapetsera om, lägga nytt golv m.m. så kommer detta dra upp värdet på lägenheten och du kan då ta ett högre pris för den när du säljer den. På så vis har du gjort en nödvändig och stor investering.