Julby med Belysning

Ett år går fort, du tycker kanske inte det var länge sedan du plockade bort allt julpynt, började längta till ljusare tider och sommaren. Nu börjar det återigen närma sig advent, och det är snart dags igen att ta fram julpynt i alla dess slag. Belysning ska upp i fönstren, i form av ljusstakar eller julstjärnor. Hemmet ska pyntas med tomtar, änglar, snögubbar med mera. I år kanske du pynta med olika julbyar, som finns att köpa på nätet. Där finns allt från tomtens hus, tågstationer, tivolin med karuseller, och du kan välja mellan julbyar med belysning eller inte.

Showing all 21 results for Julby med Belysning

Pris

Vad är en julby?

Det finns helt underbara dekorationer, med eller utan belysning att köpa. Dessa julbyar kan föreställa små, söta stugor, en stor gran med ledbelysning, eller en kyrka med både belysning och musik. Sätt dig ner med familjen och besök en hemsida, där de säljer olika sorters julbyar. Både du och din familj kommer bli helt sålda på det utbud som erbjuds, och alla kan få bestämma vilka byar de vill pynta med. Med alla dessa bedårande julbyar i olika storlekar och utseende, kan du och din familj bygga ett helt vinterlandskap, med hus, granar, kyrkor, tåg och tivoli med tillhörande karuseller. De allra flesta julbyar som du köper går på batterier, och du behöver därför inte dra en massa sladdar runt med väggarna. Du kan på så sätt placera flera julbyar på olika ställen i bostaden, i köket, i badrummet, i barnens sovrum, i hallen och i tv-rummet. Det finns flera julbyar som har en timer inbyggd och då kan de tändas, när skymningen faller på och lysa upp hela bostaden på kvällen.

Julbyar med fiberoptik

Det finns trevliga julbyar att köpa med fiberoptik, som ger ett mysigt ljus. Det finns stora julbyar som kan stå för sig själv lite varstans i bostaden, eller så kan du köpa mindre julbyar som till exempel en krubba där Jesusbarnet ligger i. Dessa mindre varianter kan du placera på exempelvis en fönsterkarm, eller på andra smala utrymmen. Vill du ha en julby som går helt i vitt, finns även det att köpa. Du väljer själv utifrån den inredning du har hemma, om du vill köpa stilrena, vita julbyar, eller de som är mer traditionella med julens alla glada färger.

Julbyar med LED-belysning

Vill du tänka på både plånboken och miljön, finns det även julbyar med LED-belysning. De drar både mindre ström och hållbarheten är längre. Ljud i en julby är också trevligt, det kan vara en kyrkklocka som ringer, karuseller som låter, en tomte som ropar ”ho, ho”, eller ett tåg som tjuter till ibland. Det blir mer magi över jullandskapet på så sätt.

Julbyarnas tillkomst

Redan i börja på 1900-talet börjades det pyntas i hemmen, med belysning. När det blev mer vanligt att hushållen fick elektricitet, började det användas adventsljusstakar och stjärnor i fönstren. Snart kom det mer julpynt av alla dess slag, och julbyar blev populära. Från början var dessa julbyar eldrivna, med endast en glödlampa, som lyste upp hela byn. I dag är det som sagt mer vanligt med batteridrivna julbyar, att de lyses upp med LED-belysning eller med fiberoptik. Det var i mitten på 1900-talet som fiberoptik blev vanligt som belysning och det är även den varianten som är mest förekommande i dagens julbyar. Vissa byar lyses upp av en kombination av LED-belysning och fiberoptik, och numera har de ofta en timer, så du själv kan bestämma under vilka tider de ska lysa.
Komplettera din julby

Passa på och köp olika julbyar och sätt ihop dem till ett stort vinterlandskap, gärna tillsammans med ett pepparkakshus, som du gjort tillsammans med familjen. Lägg lite bomull runt byarna då ser det ut som snö. När du får hem ditt paket med olika julbyar, är det bara att samla hela familjen och låta fantasin flöda, tillsammans med mysig julmusik i bakgrunden. Drick gärna varm choklad och äta lussebullar och pepparkakor, för bästa adventstämningen.