Jultröja barn

Ett år går fort, och nu när höstmörkret kommer smygande, närmar det sig faktiskt jul igen. Tomtenissar smyger omkring bland barnen, för att höra om de är snälla och vad de önskar sig av tomten. Detta år har de kanske frågat mamma och pappa om de inte kan få en jultröja, en stickad, lurvig tröja med en tomte eller något annat julmotiv på. Det finns massor av roliga tröjor att välja mellan, och på nätet kan du och dina barn se olika motiv och jämföra priser och modeller. Det är extra roligt om hela familjen klär sig i likadana tröjor, om nu alla är med på det, men nu är det tröjor för barn som gäller i första hand. Finns det fler barn i familjen, kan de få välja om de vill ha samma mönster eller helt olika. Fråga barnen hur de vill ha det, så lär det bli ett perfekt resultat.

Showing all 3 results for Jultröja barn

Pris

Ålder

Olika sorters jultröjor till barn

Det finns stickade jultröjor i olika garntyper, och det finns jultröjor i ekologisk bomull, som kan vara bra för bebisar och yngre barn, som inte tycker om att det kliar. Det finns även tröjor som har LED-belysning, som du enkelt styr med en knapp när den ska lysa. I och med att butiker börjar julskylta redan i oktober, får barnen upp ögonen för alla fina saker som tomtar, belysning och givetvis kläder. På senare tid har det börjats säljas underbara jultröjor med motiv av tomtar, jultomtens ren, Rudolf, julgranar, snöflingor med flera. Jultröjorna finns i olika, starka varma färger, som exempelvis röd, grön, blå och vit. Att som barn få bära en jultröja på julafton är jättemysigt. De kan även använda den på skolavslutningen, julfesten på förskolan, eller på familjens julfirande med mera.

Beställ eller köp tillsammans med barnet

Både i fysiska butiker och på nätet säljs det jultröjor av alla de slag. Som barnfamilj är det nog smidigast att köpa på nätet, då kan barnen jämföra mellan de olika tröjorna som finns. Många familjer har en adventskalender, där barnen får en liten sak varje dag, det behöver inte vara stora och dyra saker. Att börja den första lucköppningen med ett inslaget paket som innehåller en färggrann och ljuvlig jultröja, kommer göra barnet/barnen oerhört glada. Tröjan kan de ha på sig under hela december, både till vardags och på olika julevenemang. Även för familjens minsta, om det är en liten bebis, finns det mysiga dräkter med julmotiv i skön bomull att köpa.

Förr och nu

För några decennier sedan var det vanligt att barnen skulle vara uppklädda från topp till tå. Pojkar med skjorta och slips, flickor med fina klänningar, och dessa kläder var inte gjorda för lek, skjortorna, och slipsen satt åt, klänningarna kunde flickorna knappt röra sig i och att springa runt var inte det lättaste. Även de vuxna var uppklädda med sina finaste kläder. Nu har traditionerna äntligen förändrats, det ska vara julmys, med bekväma kläder, för både små och vuxna.

Vissa familjer har till och med tagit över den amerikanska traditionen, att när hela familjen samlas till julmiddagen, är det likadana julpyjamasar som gäller. Vill du inte gå så längt, fungerar det lika bra, att barnen nu kan glädjas åt att ha mysbyxor, gärna i julens färger och en matchande jultröja med Rudolf med röda mulen, där mulen lyser röd av LED-lampor, eller kanske en jultröja med självaste tomtefar på. Det är skönt att det numera även är barnens jul som råder i de flesta hem, barnen får vara barn och leka runt så länge de orkar efter att tomten varit på besök med alla julklappar. Om nu barnen får en jultröja till advent i år, kan det vara aktuellt att nästa jul, köpa en tröja till hela familjen, och varför inte till farmor och farfar, och mormor och morfar med. De kommer säkert bli glada över den julklappen, och känna sig som barn igen.