Öl presenter

Öl presenter  måste väl ändå vara givet att ge till en ölfantast?
Livets dryck är öl, åtminstone för alla som älskar öl. Först och främst måste det benas ut vad en ölfantast är för något, och dess kännetecken. På så vis kan man lättare förstå varför ölpresenter är optimala för en sådan person. Om du istället vill hitta lite roliga och nördiga presenttips till din öl glade vän så kan du kolla nedanför och se ifall du hittar någon passande öl present.

Showing all 23 results for Öl presenter

Pris

Ålder

Till Vem?

Tillfälle

Vem är denna ölfantast

Öl är en dryck som bryggts i årtusenden, och redan i Mesopotamien så tillverkades öl i stora kvantiteter. Idag är öl en given dryck till många tillställningar. Det kan vara både bröllop eller afterwork som det handlar om. Den klassiska ölen är en lager, det vill säga en ljus öl som är bryggd på malt och humle. Sedan finns IPA, ale, stout, porter och så vidare. De flesta föredrar lager eftersom den är mer lättdrucken och därmed kan drickas i en snabbare takt än de övriga öltyperna. Har du fått tillräcklig information om vad en ölfantast är nu så du kan hitta en bra öl present?

Öl har tidigare förknippats med manlighet, inte minst bland arbetarklassen i exempelvis England. Dock dricks öl även av kvinnor. Att beställa en öl på en bar är inga konstigheter, det kan dock ibland vara brist på andra alkoholhaltiga drycker. Det är dock såpass stor efterfrågan på öl att tillgången inte sinar så lätt, barerna ser till att ha stora lager av öl. I Sverige kan man dock endast handla starköl (där alkoholhalten överstiger 3,5 %) på Systembolaget.

Öl presenter till ölfantasten

  • Ölglas. Ölglas är normalt sett lite större än vanliga dricksglas och de är oftast bredare upptill för att skummet inte ska ramla ur glaset.
  • Ölprovning. Om man ger bort ölprovning som gåva så kan ölfantasten dels samla på sig mer erfarenhet av öldrickande och dels hitta nya, goda öl.
  • Böcker om öl. Det är spännande för en ölfantast att läsa om öl och veta ännu mer om drycken. Kan man mycket om öl så kan andra bli imponerade av den kunskap som ölfantaster besitter.
  • Komponenter till ölbryggning. Ölfantasten vill kanske själv pröva sina vingar och tillverka egen öl. Det är något som även kan göra ölfantasten mer populär på grillfester och så vidare. Det är alltid kul att smaka på hembryggd öl.