Bluebox

Bluebox

Om du inte har handlat på Bluebox ännu är chansen för att du snart kommer att göra det stor. Den som behöver en bra present eller är ute efter något unikt till sig själv finner rätt pryl på denna presentsajt. Variationen är stor och inspirationen ännu större. Det är skäl nog till att bara surfa in och se sig omkring en stund…

Men innan du handlar på Bluebox.se kan det vara bra att få veta lite mer om sajten. Den har trots allt varit med ett tag. En sådan sak som att du kan få hjälp med fin presentinslagning ska du inte missa. Det kan ju bli guld värt när du inte har tid att själv sitta och slå in alla paket som ska ges bort vid högtider.

Lite Bluebox.se historia

Men vi börjar med att blicka bakåt för att förstå bakgrunden till presentbutiken Bluebox.se. Bluebox började som ett litet projekt på Stora Trädgårdsgatan i Malmö år 2000. Det var Charlotta Lannerheim och Nick Johnson som drog igång presentbutiken som sedan starten har blivit alltmer populär.

Charlotta drev en webbyrå och Nick jobbade som valutamäklare. År 2000 var tiden för den stora IT-kraschen och då var det inte många som såg på IT-projekt som smarta att investera i. Men Charlotta och Nick gav sig ändå på e-handel och det gjorde de rätt i.

Deras slogan “saker man blir glad av” löper som en röd tråd genom deras arbete med webbutiken. Numera finns Bluebox på Strömgatan i Malmö. Dit flyttade man från Östergatan där Bluebox flyttade in år 2004. Bluebox har både kontor och lager och det du kan köpa på deras hemsida finns också på lagret.

När det är högsäsong har Bluebox omkring 25 personer som jobbar med att hantera beställningar och leveranser. Resten av året har de 8 medarbetare som jobbar med Bluebox på heltid. År 2014 omsatte företaget 18,5 miljoner kronor och de är definitivt med i topp tio för svenska presentbutiker online.

En perfekt presentbutik online

Bluebox har ett tydligt koncept. Här handlar det om att hitta presenter snabbt och lätt. Den som inte vill gå i butiker, köa och trängas vid kassor kan istället handla presenterna på Bluebox.se.

När du handlar innan klockan 14.00 en vanlig vardag skickas presenten samma dag. Det betyder att den har en god chans att komma fram inom Sverige redan nästa dag. Perfekt när du kanske hade glömt bort eller högtiderna plötsligt står vid dörren.

När du köper något på Bluebox kan du vara säker på att varan finns på lager. Om den inte gör det kan du inte beställa den. Det här är också viktigt för en presentbutik. Du riskerar inte att bli besviken och stå utan present för att den tagit slut på lagret!

På Bluebox finns det flera olika kategorier. Inredning är populär men det finns också andra presentkategorier som inte har något med hus och hem att göra.

På Bluebox kan du handla:

Listan med presentkategorier på Bluebox.se kan göras mycket lång. Det finns särskilt gott om saker som kan passa olika familjemedlemmar. När du väl har handlat på den här presentsajten en gång är risken stor att du kommer tillbaka. Det är så enkelt och smidigt.

Fina presenter i presentförpackning

En annan viktig del av Bluebox koncept är att du även får hjälp med presentinslagning. När du ska betala för en pryl kan du välja om du vill få den som present. Då kommer den att slås in på ett snyggt sätt.

Det här betyder bland annat att prisuppgifter försvinner från saken. Det är bra om du väljer att skicka den direkt till den som ska få presenten och inte vill visa vad den kostade. Det är bara när du skickar till dig själv som fakturan kommer med i kartongen. Mycket smart när det ska skickas presenter med posten!

Du kan också skicka presenterna till dig själv. Då kommer Bluebox att märka upp vad som är vad med lappar. Det gör att du inte behöver gissa eller öppna paket för att se vilken present som är vad. Bluebox har tänkt på allt!

Inte bara en butik med presenter

Men Bluebox är inte bara en presentbutik. Här finns det saker som du vill ha själv. Samtidigt som du köper presenter kan du skaffa viktiga saker till dig själv. Eller så kanske du surfar in enbart för att hitta något kul att krydda din vardag med.

Frågor och svar om Bluebox.se

Här är några viktiga frågor och svar som du bör ta en titt på innan du handlar på Bluebox.

Är det säkert att handla på Bluebox?

Ja, du får trygga köp. Bluebox.se är certifierade av Trygg e-handel. Dessutom finns de med i REPA-registret med företag som tar producentansvar för förpackningar och kartonger.

Hur kan man betala på Bluebox?

Du kan betala med kreditkort som VISA och MasterCard eller med direktbetalning med Nordea, Swedbank eller Handelsbanken. Det går också att betala med faktura via Klarna eller med delbetalning med samma tjänst.

Vilken leverantör använder Bluebox?

De skickar paketen med PostNord och det betyder att du kan förvänta dig att få paketet inom 1–2 vardagar efter att du har handlat. Det kan ta lite längre tid till norra Sverige såväl som till Gotland.

Kan man skicka till andra länder?

Ja, med Bluebox går det också att beställa presenter till Danmark och Finland.

Kolla in Bluebox.se om du vill hitta fina presenter till dina nära och kära. En rolig och gullig presentbutik med presenter till alla ändamål.