Magasin 11

Om man letar efter retroprylar och inredning är det Magasin 11 man ska besöka. De har haft en fysisk butik på Magasingatan 11 i Göteborg i hela 19 år och har nu också en webbutik. Det märks att det inte är en nybörjare inom området, för butiken har allt man kan önska, från de allra coolaste retroprylarna till förmånliga villkor och en kundvänlig webbutik. För vad sägs om en smidig kundtjänst, fri frakt när man handlar över 1 000 kronor (och det gör man lätt), snabb leverans samt öppet köp i 30 dagar? Man kan, som i de flesta större butiker på nätet, betala med kort eller med Klarna och leveransen är spårbar, vilket känns tryggt.

Retroprylar i 50-tals stil hos Magasin 11

I butiken hittar man mest prylar inom kategorierna inredning, kök, belysning och presenter. Men Magasin 11 säljer även dinermöbler i samma coola stil som i äldre amerikanska filmer. De har ett fint sortiment med alltifrån barstolar, bord och soffor, till stora saker som kylskåp från Big Chill i flera olika härliga retrofärger. Det är förstås lite längre leveranstid på möblerna eftersom det är beställningsvaror. Visst kostar sådan här inredning en hel del, men det här är verkligen speciella möbler som är svåra att få tag på.

Roliga prylar till hemmet

Inred köket i amerikansk 50-talsstil i färger man blir glad av. Här finns kaffebryggare och espressomaskiner i coola färger. Komplettera gärna med en plåtburk att ha kaffe i. Klassikern Mason Jar finns också i sortimentet, i flera olika modeller. Drick kalla drycker ur glas med sugrör eller koka plommonsylt av årets skörd och förvara i de snygga burkarna i retrostil. Här finns en hel del prylar för att pigga upp köket med lite färg. Vad man kan sakna är gardiner och blomkrukor, för att få en komplett 50-talskänsla. Förkläden hade också kunnat piffa upp. Kanske något för butiken att ta in? Något de har är kaffemuggar i retrostil – perfekt för morgonkaffe och kvällsteet. Det finns klassiker, som den med kvinnan som spänner armmusklerna och med texten ”We Can Do It”, men också de med bara text (i retrostil) eller med humor i text och bild.

Presenter med retro look

Om man letar efter presenter som är unika och kanske lite humoristiska, finns det många saker att välja mellan hos Magasin 11. De flesta i en helt lagom prisklass. Utöver muggarna, som passar utmärkt ihop med te och kaffeburkarna i plåt, finns här roliga kylskåpsmagneter med retroillustrationer och humoristisk text. Andra fina presenter är brickorna i exotiskt retrostuk. Att ställa en mugg kaffe, en bit tårta och en fin blomma på en bricka och överraska den som fyller år är fint. Muggen kan för övrigt också vara en retromugg, antingen från butiken eller någon man fyndat på loppis (fast tyvärr kan 50-talsmuggar vara lite svåra att få tag i – det är lättare att hitta en klassisk kaffekopp från 50-talet).

Coola grejer i retrostil

Alla älskar väl flamingo? Kitschigare än rosa fåglar i plast kan det väl ändå inte bli. Flamingo i inredningen blir man glad och lite skrattig av. I nätbutiken hittar man nästan allt med flamingor. Från matlådan i bambu till nyckelringar, kaffemuggar, brickor och ljus till vattenkannan i form av en flamingo och så förstås snögloben som man skakar så att det singlar ner rosa snö över ett par flamingor. Komplettera gärna med ett kitschigt draperi i mexikansk stil. Det är roligt med en butik som blandar mer seriösa saker, som möbler och kaffebryggare, med humor och kitsch i retrostil. Kolla in deras sortiment med flamingo prylar och du lär garanterat hitta en rolig present att ge bort.

Belysning och retro lampor

Har du letat efter neonskyltar som ser ut att vara hämtade från en amerikansk diner anno 1954? Nu behöver du inte leta mer. Här finns alla coola skyltar med neonbelysning, till exempel klassikern med ett cocktailglas med en drinkpinne med oliv. Eller Route 66-skylten. Magasin 11 har också de trendiga cirkuslamporna med bokstäver med små lampor i. Mysbelysning på hög nivå.

Magasin 11 är en rolig butik som har den rätta fingertoppskänslan för coola retroprylar. Bor man inte i Göteborg är det skönt att kunna shoppa på nätet och snabbt få beställningen levererad hem.

Hitta fler roliga presenter inom retro hos Magasin11.se