Bygga altanen med dold trallskruv

I samarbete med verktygshandlarn.se

En riktigt god nyhet för alla som tänkt bygga altan är möjligheten att numera bygga med dold skruvskalle. Det här är ett måste för alla som drömmer om att problemfritt kunna springa omkring på den färdiga altanen, och dessutom ger det ett snyggt slutresultat. Borta är de stunder när man fastnar med strumplästen då man går runt på sin altan med en kaffekopp. Den här möjligheten har funnits ett tag men ännu är det inte alla som fått upp ögonen för hur enkelt det är. Monteringsverktyget CAMO MARKSMAN PRO-NB finns idag på marknaden, det är en produkt som gör arbete med dolda trallskruvar till en barnlek. Det är alltså frågan om ett heltäckande system med både monteringsverktyg och skruvar. Egentligen är det konstigt att inte fler har tänkt på denna smarta lösning.

Det hela baserar sig på att systemet sätter skruvarna i sidan istället som traditionellt ovanifrån. Tack vare monteringsverktyget blir det minst lika hållbart, men man slipper alltså den fula skruvskallen, som även kan medföra en viss fara om man trampar barfota eller fastnar med strumpan i dem. Man kan välja mellan två storlekar beroende på vilken bredd själva trallvirket har, dessa är 85-127 mm samt 133-148 mm. Det här borde täcka in de flesta behov och ritningar.

Innan man sätter igång bör man veta att det inte går att använda den vanliga trallskruven som de flesta byggvaruhus erbjuder i olika förpackningar, utan det ska vara en särskild skruv som heter Camo marksman. Skillnaden mot en vanlig trallskruv ligger i att huvudet på skruven är pilformad och huvudet är anpassat för att hålla samman trallvirket sidleds. En smart mekanism i skruven ser till att trallen fogas mot varandra och stannar på plats.

Man kan med andra ord äntligen få till den där barnvänliga och alldeles släta altanen man tidigare bara drömt om. Nu behöver inte heller smuts samlas i skruvhålen och trallen kommer att hålla i många år framöver.