3-stegsmetoden vid presentinköp

Vare sig vi erkänner det högt eller inte är det alltid lite ångestladdat att köpa presenter när man inte har en tydlig idé sen innan.
Även om det gamla uttrycket “det är tanken som räknas” fortfarande stämmer, vill man ju att mottagaren antingen ska få något den verkligen vill ha, alternativ känna att presenten har en personlig touch om det är någon nära.

Men i 90 % av fallen är mottagaren en svår “önskar mig inte något/du behöver inte köpa något”-typ. Hamnar man i detta läge så har jag mina tre steg som alltid fungerar.
För inget här i livet blir bättre av att vi komplicerar saker och ting.

Steg 1: Luska!

Det är okej att fråga rakt ut om personen önskar sig något speciellt. Har man tur så får man svar, annars får man försöka vara lite mer sneaky.

Umgås man kan man ju vara extra uppmärksam på om det är något personen i fråga säger i förbifarten. Klagar vännen exempelvis på att stekpannan börjar bli kass är ju ett presentkort hos en butik som säljer detta helt perfekt.
För i ärlighetens namn – hur underbart är det inte att slippa lägga sina egna pengar på tråkiga vardagsnödvändigheter? Att då få detta i present är perfekt – du slipper utgiften själv samtidigt som du får något du faktiskt kommer ha användning av.

Steg 2: Scrolla igenom bonus- eller rabatthemsidor

Varför just en sådan sida, kanske ni tänker. Jo, för här kan ni gå in på “kategori”-fliken och scrolla igenom utbudet online på ett och samma ställe. Detta innebär att ni inte behöver tänka så mycket själva om ni nu inte har fått en idé efter ert luskande.
Även om Google är en helt underbar uppfinning kan det vara svårt att googla fram något man inte vet att man ska hitta än.

Med största sannolikhet kommer ni finna en kategori som känns helt rätt för er mottagare medan ni scrollar igenom kategorisidan, och när ni väl hittat er kategori så kan ni direkt ta er till en passande hemsida. Alltså blir det mindre sökande, vilket innebär mer tid till annat.
Vill ni ha ytterligare ett plus? Ni får ju även rabattkoder till presenter.

Har ni fått en bra idé utifrån ert luskande? Då är dessa typer av sidor fortfarande helt perfekta. Istället för att scrolla igenom deras kategorier söker ni bara upp den produkt ni söker och får förhoppningsvis upp en sida som säljer detta – med en rabattkod inkluderat.

Steg 3: Klicka hem

Vid detta steg har ni ju redan kommit in på en hemsida, förhoppningsvis fått en härlig rabatt och det sista steget är då att klicka hem er present. Ge det några dagar så har du den i brevlådan, redo att slås in och ges bort.

Och gör det för guds skull inte allt för svårt för er själva om det handlar om en inflyttningspresent, “tänker på dig”-present eller andra små vardagspresenter. En fin blomma, en flaska vin eller ett hopkok med blandade ölsorter går alltid hem. Eller din väns favoritgodis. Det är som sagt tanken som räknas i slutändan.

Och är din presentmottagare över 18 kan jag garantera att presentkort alltid går hem. Pengar som är öronmärkta för shopping är en favorit hos många. Dessutom finns det en del sidor som erbjuder ett presentkort som går att handla med i flera olika internetbutiker, så du behöver inte ens ta ett beslut om vad du tror att mottagaren helst vill shoppa. Precis som ett presentkort för en galleria, men online istället.

Hoppas ni finner min 3-stegsmetod hjälpsam! Och att den tar bort lite av huvudvärken inför kommande presentköp.