Enhörnings presenter

En enhörning är både magisk och vacker och dessutom mycket trendig bland både små och stora barn. Men tro inte att enhörningen endast är ett nymodigt fenomen – enhörningar har funnits sedan urminnes tider och är lika älskade överallt i världen. Här har vi samlat en mängd enhörnings leksaker till både små och stora.

Enhörningar är hästliknande varelser med ett stort horn i pannan, oftast spiralvridet och härstammar från medeltiden ur dess sagor och myter. Dessa väsen anses skygga men fruktade, eftersom de med sitt horn kan uträtta storverk och besegra sina fiender samtidigt som de kan bota sjukdomar och läka skador och sår – både fysiskt men även psykiskt. Att vara vän med en enhörning är således guld värt, eftersom de både har telepatisk förmåga att kommunicera samtidigt som deras förmågor är synonym med styrka, kärlek och kraft. Att deras skönhet sedan är påtaglig gör att de blir ännu mer fängslande.

Showing all 4 results for Enhörnings presenter

Pris

Ålder

Till Vem?

Symbolik
Sedan hundratals år har enhörningen figurerat i skrifter och i avbildningar. Denna varelse symboliserar kärlek och oskuld och inte minst renhet, eftersom den har förekommit inom otaliga religiösa berättelser och målningar, bland annat tillsammans med Jungfru Maria, Jesu moder. En verklig enhörning har i själva verket aldrig skådats men eftersom de är så aktsamma och skygga, så är det mycket möjligt att det dyker upp en när du minst anar det, med sina magiska krafter och sitt vackra yttre…
Du vet väl att enhörningarna helst visar sig för goda och snälla människor? Och det är ju både du och dina barn, eller hur?

Enhörningens popularitet dalar aldrig
Även om enhörningens symbolik har fallit i glömska för många idag, så fortsätter dess popularitet att växa markant. Detta är inte konstigt, för finns det något sötare än en kritvit häst med guld- eller silverhorn i pannan med en gloria som lyser klarare än solen?

Vi har velat uppmärksamma enhörningarnas goda vilja och styrka genom att ha ett urval av produkter som både du och dina barn kan ha nytta av i vardagen och i skolan. Enhörningen är ett känt väsen inom flertalet mytologier, oberoende vilken etnisk bakgrund man har eller vilken uppväxt man har fått. Därför passar de till alla – flickor som pojkar, barn som vuxna, svenskar som européer och utomeuropéer. Ja, hela världen sammanlänkas med enhörningar på något sätt!

Det intressanta med enhörningar är också att de har en fascinerande historia som gör att ditt barn också kan lära sig om olika legender, religioner och skrifter där enhörningen har spelat en avgörande roll. Genom att kombinera söta och praktiska produkter och leksaker till ditt barn och samtidigt bedyra vikten av lärdom och sagostunder, så kan du slå två flugor i en smäll. Barn älskar att lära sig och samtidigt förknippa det med lek. Vad kan då vara bättre än att ge honom/henne produkter med enhörningar i fokus?

Omge dig med enhörningar
Förvisso kan du aldrig garanteras att träffa på en livs levande enhörning, men du kan i alla fall komma så nära som möjligt. Hos oss kan du finna dessa magiska väsen i alla dess former som kan förgylla din vardag och ge dig ny kraft och energi, precis som enhörningens syfte är i vanliga fall. Våra produkter lämpar sig naturligtvis främst för barn, men det finns inget som säger att vuxna inte kan glädjas och gynnas av en liten mugg eller stressboll med en förtjusande enhörning på.

Låt ditt barn vaggas till sömns med hjälp av enhörningarnas förtrollande egenskaper och ljusa färger. Eller ge din son eller dotter en liten attiralj prydd med en enhörning att ta med sig till skolan som osynlig beskyddare. Vi kan aldrig omge oss med för mycket kärlek, så ta tillfället i akt och titta igenom vårt kategoriutbud som helt och fullt är tillägnat enhörningar.