Tips på Morsdagspresent

Mors dag är den dagen då vi ska fira våra kära mammor och visa dem uppskattning genom att vara extra snälla. Vanligtvis brukar en morsdagspresent vara blommor, choklad eller någon rolig present. Men andra saker som brukar uppskattas är att laga middag eller kanske ett restaurangbesök. Det finns inga krav att köpa något lyxigt men man kan alltid hitta någon billig present till sin kära mor. Skulle plånboken vara tom kan du alltid erbjuda din hjälp med allt ifrån klippa gräsmattan till en massage och en handplockad bukett med blommor. Men här kan du hitta mängder utav roliga och bra presenttips till mors dag som kommer göra henne glad.

Showing 1–32 of 177 results for Tips på Morsdagspresent

Pris

Ålder

Intressen

Mors dag och sitt ursprung

Denna högtid har firats från tidigt 1900 tal och kommer med sitt ursprung ifrån USA. Det hela började med att Anna Jarvis ville visa sin uppskattning och hedra den bortgångne modern Ann Jarvis på hennes årsdag. Man firade med blommar av slaget vita nejlikor då detta var hennes mors favoritblomma. Denna gudstjänst hölls i Philadelphia och har efter detta lett fram till dagens mors dag som vi nu mer firar. Tanken är att vi i samhället ska stanna upp och visa uppskattning till vår mor och ge kärlek tillbaka efter allt hon givit oss och kanske fortfarande ger. I USA är mors dag numera en officiell helgdag och detta inföll året 1914. En annan sak du bör känna till är att det fjärde budordet lyder “Hedra din fader och din moder”. Men visst är det då bra att du kan hitta massa bra presenttips till mors dag på denna sajt och få lite andra bra tips på hur du ska lyckas göra mor riktigt glad.

Det var först år 1919 högtiden kom till Sverige och vi svenskar började hedra våra mammor. Mors dag firar man alltid den sista söndagen i maj månad och det är inte en allmän flaggdag. Men sen kan man alltid fira upp flaggan ändå på mors dag.

Vad ska jag köpa i morsdagspresent?

Jag tycker du ska fundera lite över vad din mor har för intressen och sedan välja en present ut efter det. Har du en mor som tycker om att laga mat, träna, rida, eller kanske älskar hon att hitta på spännande saker? Välj då en present som passar in på henne. Har du kanske en mor som tycker att det aldrig händer något roligt? Varför inte så köpa en upplevelsepresent hon sent kommer glömma. Det vanligaste folk brukar köpa på mors dag är blommor, choklad, smycken, smarta prylar till hemmet, kläder, spabesök, böcker eller ett presentkort i någon passande och bra butik. Men glöm inte att det viktigaste av allt är att du uppvaktar din mor och skulle du ha lite kärvt med pengar kan du alltid köpa en billig mors dag present eller tillaga en riktigt god middag.