Marmorbord- en tidlös klassiker för alla hem

I samarbete med Nordiskarum.se

Marmor har alltid varit en produkt som förmedlat stil och elegans. Därför är det inte så konstigt att marmorbord varit en klassiker i många hem när man vill addera lyx till hemmet. Marmor är en bergart och kommer i många färger, det är just det som gör marmor så speciellt. Varje marmorprodukt har ett eget mönster, olika nyanser och ådringar. Då marmor innehåller kalkspat är det inte heller svårt att se om marmorbordet verkligen är äkta. Kalkspat ser ut som krossade kristaller och sandgropar som är luftbubblor då de bildats från stenen.

Inred med marmorbord för en stilren känsla

Marmorbord finns i alla tänkbara varianter. Från ett litet sidobord till stora matbord, man kan också hitta många olika färger vilket gör det möjligt att göra bordet till rummets främsta dekoration. Det finns många som säljer marmorbord men Nordiskarum.se har ett extra stort utbud av marmorbord, där man kan hitta precis vad som passar den egna stilen.
Det finns många sätt att inreda snyggt med marmorbord två tips är:

  • Ett vitt kök får en helt unik och elegant känsla om man väljer en mörkare marmorton när man köper ett matbord i marmor.
  • I ett mindre kök kan man med fördel välja en ljusare grå eller grön ton.

Väljer man marmor så behöver man inga dukar utan bordets vackra ådringar är allt som behövs.

Hur sköter man bäst marmorbord?

Marmor är ett exklusivt naturmaterial som behöver underhållas. Därför ska man innan man börjar använda bordet helst ytbehandla det med marmorolja, den behandlingen ska man med fördel göra några gånger per år. När man vårda marmorbord kommer de hålla länge. Vid den dagliga rengöringen ska man använda en mjuk trasa och som fuktats lätt med ljummet såpvatten. Man ska aldrig använda starka rengöringsmedel eller trasor som kan repa bordet. Det är också viktigt att torka upp sura vätskor direkt, med sura vätskor avses vin och vinäger eller exempelvis citrusdrycker. Använder man underlägg minskar man också risken för repor och oönskade fläckar.