Anordna en begravning i Kungälv

I samarbete med Lavendla

Förr eller senare i livet drabbas vi av den tragiska händelse en närståendes död kan innebära. Ofta har denna varit sjuk under en tid. Att ha sett sin släkting, vän eller familjemedlem långsamt tyna bort och brytas ner av sjukdomen kan vara hemskt. Bortgången kan då på sätt och vis kännas som en lättnad men trots det fortfarande vara en fruktansvärd förlust.

I andra fall kan det röra sig om en plötslig och oväntad bortgång. Det är en chockartad och jobbig upplevelse som kan lämna en full på känslor och ibland förtvivlan inför livets förgänglighet.

Efter en närståendes dödsfall befinner man sig alltså ofta i ett chockartat tillstånd. Att då själv försöka ta itu med den stundande begravningen kan vara övermäktigt. Inför en begravning ska tider bokas, programblad skrivas och kista beställas. Dessutom har man som anhörig ofta fullt upp med att förvalta kvarlåtenskaperna.

Anlita professionell hjälp

Det är klokast att kontakta en begravningsbyrå som anordnar begravningar i Kungälv ifall det är där den avlidne har varit bosatt. Begravningsbyrån Lavendla finns representerade i många städer runtom i Sverige och även i Kungälv. De har en god erfarenhet av många begravningar och vet hur man skapar ett vackert avsked som blir till ett fint minne.

I Kungälv finns flera olika möjliga rum för begravningar. Kungälvs kyrka är lagom stor för de flesta händelser och går invändigt i en dämpad och varm stil med vackra takmålningar. I Kungälv finns andra samfund och religiösa traditioner representerade inom vilka en begravning också kan ske. Lavendla begravningsbyrå har erfarenhet av olika religioner och även av borgerliga begravningar.

Lavendla och många andra byråer har också erfarenhet av juridiska processer och har kunniga jurister knutna till sig. De kan bistå i exempelvis en bouppteckning och även ordna med transporter av avlidna om dödsfallet skulle inträffat utomlands.