Tre tips för köp av tavlor online

Vistas du i en miljö som är fin och trivsam ger det både energi och glädje. Alla människor har olika tycke och smak och just därför är det viktigt att du omger dig med färger, former och föremål som passar din personlighet. Medan vissa gillar vitt tycker andra om svart och när det kommer till ett hushåll eller en arbetsplats så är det din smak som måste få bestämma.

Genom att pryda de utrymmen som du vistas i med bilder kan du skapa precis den känsla och stil som faller dig i smaken och Paper Town säljer snygga tavlor med ett stort utbud av alla möjliga motiv. Djur och natur, städer och landskap, citat och konstverk för stora som små kommer att ge dig och dina nära exakt den miljö som är bäst. För att det hela ska bli 100 % lyckat så bör du dock tänka på några saker innan inköpet.

Storlek

För att börja med det mest praktiska så är storleken i det här faller av yttersta vikt. Var noga med att mäta de utrymmen där tavlorna ska hänga och tänk även på om de ska sitta horisontellt eller vertikalt. Tavlorna kan hänga överallt, i vardagsrummet, i barnens rum, på toaletten eller i fikarummet, men om de inte får plats eller hamnar i skymundan på grund av sin storlek så kommer de inte till sin fulla rätt. Tänk också på att det inte endast handlar om att få plats utan också att det ska finnas lite utrymme runtom tavlan.

Ram

Ramen är också viktig för att tavlan ska kunna uppskattas så mycket som möjligt. En mycket färggrann eller plottrig tavla bör inte ha en särskilt detaljerad ram och ett svartvitt foto ser annorlunda ut med en röd eller en svart ram. Ramen kan sitta tätt runt hela tavlan eller vara större än bilden i passepartout-stil, vilket ger ett mycket snyggt och sofistikerat intryck. Om du planerar att köpa flera bilder är det ofta finast om alla har samma ramar, eller åtminstone samma modell fast i olika färger. Är det frågan om väldigt många tavlor kan det däremot se ganska kul ut om varenda en har en individuell ram.

Färg eller svartvitt?

En av de stora frågorna inom alla typer av bildkonst är om det är vackrast med färg eller svartvitt. Det här kan egentligen bara du svara på, men ett tips är att få tavlan att passa så bra in som möjligt med den övriga miljön. Samma sak gäller om det ska vara en tavla med ett ljust eller mörkare motiv. Barn brukar över lag föredra färger av alla de slag men för en striktare kontorsmiljö eller ett hem med minimalistisk design är svartvitt pricken över i:et.

Till syvende och sist handlar det alltid om din egen smak och det viktigaste är att du får det du tycker om. En bild säger mer än tusen ord, och att ha ett eget litet galleri med tavlor som du gillar ger ett litet lyft till både vardag och fest.