Bjud föräldrarna på en resa i present

Bjud dina föräldrar på en resa

Har du länge känt att du vill visa lite extra uppskattning till dina föräldrar? Kanske är det så att du känner att de behöver komma bort, få tid för sig själva eller fira något speciellt i en annan miljö? Då kan det vara en god idé att bjuda på en resa. Att köpa en resa i present är otroligt uppskattat. Inte nog med att dina föräldrar får möjlighet att lämna den stressiga vardagen bakom sig, de får också möjlighet att uppleva många fina och nya minnen tillsammans.

Att vilja bjuda på en resa är inte ovanligt, men resor kostar mycket pengar och det kan vara svårt att ta från den vanliga lönen. Det beror naturligtvis på vad du jobbar med och hur mycket du tjänar, men en vanlig charterresa med all inklusive kan mycket väl hamna på en bra 15-25.000 kronor. Att finansiera detta med den egna lönen är fullt möjligt, men ett annat bra sätt (som inte sätter lika mycket påfrestning på din ekonomi) är att ansöka om ett lån. Via ett lån har du möjlighet att köpa den resa som du tycker att dina föräldrar verkligen är värda och du kan i lugn och ro betala av resan i efterhand.

Den som inte vill ansöka om ett lån för att betala av en resa kan också använda sig av krediter. En kredit fungerar i princip på samma sätt som ett lån, men skillnaden här är att du endast betalar för det belopp som du gör av med. Tar du en kredit på 20.000 men bara spenderar 12.000 av dessa så är det alltså endast 12.000 kronor som du kommer att behöva betala tillbaka. Det finns kreditkort som du kan ansöka om via långivare och banker, men du kan också hitta dessa på flygbolagens eller resebolagens egna hemsidor. Fördelen med ett lån är dock att du kan slippa undan de höga räntorna som många kreditkort har och i de flesta fall så får du också ett mycket lägre månadsbelopp om du väljer ett vanligt lån.

Vad kostar en resa och vilket lån är bäst?

Det finns många olika faktorer som kan ha betydelse för hur mycket dina föräldrars resa kommer att kosta. Till att börja med så kommer valet av land att ha en mycket stor betydelse. Vill du skicka iväg päronen till Spanien så kommer det inte bli lika dyrt som om du vill boka en resa till Thailand. Därefter så kommer flygstolarnas standard såväl som hotellets standard att vara avgörande. Ju mer du vill ha inkluderat till dina föräldrar, desto mer kommer du också att få betala.

När du ska boka en resa för lånade pengar är det alltid bäst att välja privatlånet. Hos Axo Finans kan du jämföra lån för att hitta det bästa alternativet för just dig. Fördelen med att använda sig av ett privatlån är att du kan använda pengarna till precis vad du vill. Du kan således boka resan till dina föräldrar och därefter använda resten till att köpa en fin middag till er alla. Kanske är det just på middagen som du också kommer att ge din present?

Utöver flexibiliteten med lånebeloppet så har privatlånet även många andra fördelar.

  • Du har möjlighet att låna utan säkerhet
  • Privatlån erbjuds av majoriteten av alla aktörer
  • Du kan få en bra ränta och en lång löptid på höga belopp
  • Du kan ansöka om ett privatlån utan UC
  • Du kan få ett lån beviljat trots tidigare betalningsanmärkningar

Därför ska du jämföra innan du väljer

Bara för att ett privatlån har många fördelar så betyder det inte att alla erbjudanden från olika aktörer kommer se ut på samma sätt. De allmänna villkoren varierar mellan banker och långivare och detsamma gäller för andra avgifter, månadsbelopp, avbetalningsplan, löptid och inte minst ränta. Skulle du bara välja det första lånet som du kom över är risken stor att du skulle ångra dig i efterhand. En jämförelsesajt kan hjälpa dig att hitta de allra bästa erbjudandena och det är helt kostnadsfritt att använda sig av tjänsten.

Genom en jämförelsesajt kan du snabbt se vad de olika bankerna kan tänkas erbjuda dig när det kommer till ränta, amortering och andra viktiga saker. Det bästa är att en låneförmedlingssajt endast tar en kreditupplysning på dig som kund. En kreditupplysning räcker sedan för alla banker som låneförmedlaren samarbetar med. Det minimerar risken för dig att förstöra din kreditvärdighet eller helt enkelt bara göra den sämre.

Att jämföra lån går snabbt och enkelt och därför är det något som du aldrig bör hoppa över bara för att spara tid. Det är bättre att du väntar i några timmar för att kunna jämföra erbjudanden än att du tar ett lån där du sedan kommer att förlora många tusenlappar extra på räntan. De flesta jämförelsesajter ger svar inom 24 timmar.