Skriva kort – Tips och idéer

Ska du skicka iväg ett kort? Kanske är det ett tackkort till gästerna som deltog på din stora födelsedag eller så är det ett gratulationskort till någon som du håller kär. Att skriva ett kort kan låta som en enkel uppgift, men när du väl sitter där med pennan i handen så kan orden “fastna på tungan”. Ett kort kan säga väldigt mycket och därför känner många att det är viktigt att det skrivs på rätt sätt, men vad är det då man ska skriva?

Låt mottagaren styra vilken text du ska skriva

Det första du måste fundera på när du ska skriva ett gratulationskort är vem mottagaren är. Är det din partner, din mamma eller är det till en vän? Hur gammal är personen? Till ett barn räcker det oftast gott och väl med att gratulera på den stora dagen, men kom ihåg att det kan kännas lite extra viktigt i den här åldern att även ta med barnets ålder, t.ex. “Stora gratulationer på 7-års dagen”. Många föräldrar väljer även att spara en del av barnens gratulationskort och då kan det vara kul att i efterhand kunna se när kortet var givet. Välj ett vackert, roligt eller modernt kort efter smak. Hos Grattiskort.se kan du hitta unika kort som mottagaren kommer att minnas.

En annan sak som kan vara bra att ha i åtanke är om du ska skriva en längre text eller en kortare. Många vill få med något längre, men har brist på fantasi. Här kan ett roligt rim eller en fin dikt komma väl tillhands.

Tips på text till gratulationskort

Är du i behov av tips och idéer till gratulationskortet? Då är du inte ensam! Här nedan har vi samlat några tips på textrader som passar till födelsedagskortet. Den som önskar kan kopiera textraderna rakt av, men du kan också hämta inspiration eller varför inte kombinera två eller tre olika alternativ för att sätta ihop en fullständig text till födelsedagskortet?

  • Varma gratulationer på din födelsedag!
  • Med en enkel tulipan…
  • Grattis! Jag hoppas att du får en fantastisk dag
  • Må alla dina önskningar gå i uppfyllelse
  • Hjärtliga gratulationer på din speciella dag
  • Hurra, hurra på din dag!
  • Stort grattis på X-års dagen önskar jag dig!
  • Ännu ett år fyllt av äventyr väntar på dig
  • All lycka och kärlek till dig på din födelsedag

Hur ska man då tänka om man vill skriva lite mer än endast en gratulationsrad och en “önskar hela familjen”? Det är här dikter eller rim kommer in i bilden. På internet kan du hitta mängder med olika dikter och roliga rim som du kan använda dig av eller hämta inspiration från. På så sätt har du möjlighet att fylla ut kortet lite extra, utan att du behöver tänka ut varje ord på egen hand. Ett annat tips är också att rita något vackert i kortet. Det ger dig inte bara möjlighet att fylla ut de tomma sidorna, utan du skapar också ett mer personligt kort där det är tydligt att du har lagt ner mycket tid.

Tips på gratulationskort och födelsedagskort

Du kan köpa roliga gratulationskort och födelsedagskort hos antingen Partykungen.se eller Coolstuff.se. Här nedanför kan du se lite tokiga och roliga exempel på deras utbud av kort.

Roliga födelsedagskort från Partykungen.se

Happy Birthday kort
Grattiskort
Spelande födelsedagskort
Fodelsedagskort Donald Trump

Roliga födelsedagskort från Coolstuff.se