De fem bästa festlekarna du bör ha med på din nästa fest

Det är dags för dig att bjuda hem lite folk på många goda drinkar och mingel, dock är det lätt hänt att festen blir att handla om endast drinkar och mingel. Trots att det är drömfesten för många att endast hänga en kväll med vänner såväl som bekanta, blir det för många en betydligt mer minnesvärd fest om det fanns med några lekar eller tävlingar. Det finns hur många festlekar som helst att inkludera på denna lista, dock ska vi ta oss en titt på fem vi tycker lite mer om. 

Gör din hemmafest minnesvärd för alla inbjudna

Mängden möjligheter på en hemmafest är faktiskt oändlig. Det finns otaliga lekar eller tävlingar man kan inkludera, och när idéerna börjar sina är kan man ta med sig hela skaran ut på happening eller vidare fester. Även fast det både är roligt och finns fördelar med att spela på många casinon med sina vänner eller varför inte ha en bowlingkväll, är det faktiskt minst lika roligt att leka lekar hemma. 

Fördelarna med att faktiskt ha inplanerade lekar och tävlingar på en hemmafest är många. Dels fungerar det som en isbrytare och en del av gästerna inte känner varandra, men det ger även gästerna möjligheten att skapa relationer och lära känna nya vänner. Olika typer av lekar får fram olika personligheter i skaran vilket leder till att gästerna blir mer avslappnade och känner sig trygga med varandra vilket ger en bra upplevelse för alla. 

De fem bästa lekarna för fest

Charader – En lek som man antingen älskar eller hatar. Vi blev vana redan som barn att leka charader och antingen är man bekväm med det eller inte, här får man givetvis ta gästernas personligheter i beaktande och visar alla, eller de flesta en mer introvert personlighet är charader kanske inte det bästa. När man leker charader är man oftast i mindre grupper där man i tur och ordning ska illustrera med hjälp av kroppsspråk och gester ett ord angivet på en lapp varav de resterande medlemmarna i laget ska gissa. 

Pictionary – En lek som även denna påminner om charader, dock går denna ut på att man istället ska rita ett angivet ord och resten i laget ska gissa. Detta har en tendens att vara en mer vuxen variant av charader. 

Sanning & Konka – Vi började som barn och leken lever fortfarande kvar. Det är något spännande med att antingen hamna göra något man inte valt själv, eller berätta en sanning om sig själv. 

Dryck pong – Om det finns ett pingisbord eller ett större bord till förfogande är detta den perfekta leken. Häll upp valfri dryck i flera glas, ställ glasen på bordet och försök få in en pingisboll i så många av motståndarens glas som möjligt. 

Quiz av olika slag – Något som går hem för alla åldrar och på alla fester måste ändå vara att ha quiz eller frågesport. Här kan man själv tillsammans med gästerna välja ett eller flera ämnen och så är det bara att börja leta fram frågor i mängder. 

Lycka till och kom ihåg att ha roligt på din nästa fest.