Posters, tavlor & inredning

I partnerskap med Desenio

Det sägs att ingen egentligen vet vad som försiggår inom hemmets fyra väggar, men om du vill ge dina besökare ett hum om det så kan du börja på Desenio online store. Ofta börjar ett personligt rum med vad som finns på väggen. Genom tavlor, posters, speglar och naturligtvis en bra bakgrundsfärg i form av tapeter eller målade väggar, kan du sätta prägel på rummet redan innan du har tagit in möblerna. Med fint dekorerade väggar behövs heller inte så många möbler – det räcker att inreda relativt spartanskt bara du skapar blickfång i ögonhöjd.

Skapa en tavelvägg

Med en tavelvägg kan du ge ett liv åt ett rum som kanske var rent av dystert innan. Tavelväggar består av ett antal tavlor i liknande eller olika ramar, i olika storlekar eller i exakt samma storlek – täckande av en hel vägg eller bara en del. Det finns således inga direkta gränser för hur du kan göra din egen tavelvägg, men ett tips är att du använder motiv och färger både på tavlor/posters och ramar som ger ett enhetligt intryck. På Desenio kan du hitta posters i flera storlekar i många kategorier och verkligen göra ditt hem konstnärligt till en låg kostnad. Till dessa tavlor och posters kan du köpa passande ramar, passepartout och posterhängare m.m.

Gör det inte alltför plottrigt – det enkla är oftast det finaste. Se också till att du har ett visst mellanrum mellan varje tavla, gärna så att det bildar något slags geometriskt mönster. Ta inspiration på Desenios egen hemsida för mer kreativitet.

Att välja motiv

Desenios posters och tavlor finns med mängder av olika motiv som kan passa i olika rum i hemmet.

  • Svartvita
  • Färgposters
  • Fotokonst
  • Barnsliga motiv
  • Landskap och natur
  • Text m.m.

När du väljer motiv är det lätt hänt att du blir överväldigad av utbudet och förälskar dig i en radda posters som kanske inte passar till vare sig din tapet eller din övriga inredning. Tänk efter vilken stämning du vill ha i rummet samt vilken smak du har. En storblommig tapet med en poster full av andra blommor kanske blir lite för mycket. Se till att ha en balans så att din poster eller tavelvägg lyfts fram. Har du ett minimalistiskt rum med vitt eller beigt som basfärg kan det vara mycket snyggt med en rejäl färgklick i form av en stor poster med starka färger och skarpa eller abstrakta motiv.