Present till han & hon: Tandblekning strips

Det finns massor av alternativ när det kommer till tandblekning som går att göra hemma. I den här artikeln går vi igenom strips och dess fördelar. 

Missfärgade hörntänder eller lätt gula framtänder trots att du borstar noga både morgon och kväll? Det är inte ovanligt och du är inte ensam. Bara att dricka kaffe dagligen är en faktor till att tänderna minskar i vithet, vilket kan ge en tråkig nyans. 

Men det finns både enkla och prisvänliga sätt att slippa missfärgade tips och tandblekning idag har kommit långt i utvecklingen. På vitatanden.se hittar du tandblekning strips bäst i test

De vanligaste tandblekningsmetoderna är naturligt pulver, tandblekningspenna, skena eller stripes. I den här artikeln ska vi gå igenom just stripes. Gemensamt har alla metoder att de är skonsamma mot både tänder och tandkött och kan enkelt användas hemma för att ta bort beläggningar och missfärgningar. 

När det kommer till strips är det remmar som tejpas på tänderna under en kortare tid under en viss period. Det finns allt effektiva strips som man har 15 minuter om dagen i en vecka medan andra ska sitta på i 30 minuter under 14 dagar. Metoden anses vara effektiv eftersom du ser resultat direkt, men får bäst resultat efter en period.

Remsorna appliceras enkelt på tandytan och används en gång enligt tidsinstruktionerna på förpackningen. Oftast får man med remsor som räcker till mellan 10-14 behandlingstillfällen, beroende på märke och produkt. Efter behandlingen slänger man remsorna. 

Stips-metoden är ännu inte lika vanlig som andra tandblekningsmetoder, även om den blir allt mer populär. Därför säljs strips inte av lika många varumärken. 

Många väljer strips-metoden eftersom den anses vara smidig till skillnad från andra metoder. En bettskena gör att det blir lite svårt att prata medan man har den insatt, medan du enkelt kan prata och till exempel sitta i telefon med remsor på tänderna. En annan fördel är at gelen redan sitter fast på remsorna, vilket gör kladdigheten minimal. 

Även förpackningen är smidig och har du ett möte där du vill känna dig bekväm med ditt leende är det enkelt att göra en behandling på arbetsplatsen spontant.