Presentkorg till babyshower

Färdig presentkorg från Bluebox

Att ställa till med en babyshower för en blivande mamma är en tradition som inte har funnits i Sverige så länge, men som verkligen är trevlig. Kalaset är ett bra sätt att peppa kvinnan inför förlossningen och få henne att känna sig glad och omtyckt. Dessutom är den sista tiden av graviditeten ofta ganska jobbig, och då kan det vara extra viktigt att ta hand om henne.

Enligt traditionen brukar man ta med presenter till bebisen eller mamman och vi tänkte nu tipsa om presentkorgar som du kan fixa till för att ge en personlig gåva som hon sent kommer glömma!

Presentkorg med bebisgrejer

När man får barn är det massor av saker som ska inhandlas, så bebisgrejer är ofta väldigt uppskattade presenter. Små söta kläder, leksaker och nappar är så klart alltid en bra idé att lägga ner i korgen.

Ett tips är att även köpa ett paket blöjor som alla gäster på babyshowern skriver små hälsningar på. (Skriv på framsidan av blöjan så att hälsningarna syns när man byter blöjan.) Roliga fraser som ”Varning, giftigt innehåll” och ”Pappas tur” kan göra de där vakna nätterna mycket roligare för de nyblivna föräldrarna. Tänk på att testa pennan ni ska använda innan, märkpennor flyter lätt ut medan vanliga bläckpennor inte syns, så man kan behöva prova många olika pennor.

När du sätter ihop bebiskorgen kan det vara bra att ha ett färgtema, eller kanske ett tema i form av ett djur, till exempel elefanter. Då blir presenten mer enhetlig och föräldrarna kommer lättare ihåg vad de fick av dig.

En presentkorg med flera olika saker som inte kostar så mycket är oftast bättre än att köpa en stor sak, eftersom risken finns att föräldrarna redan har köpt en likadan och då får problemet att göra sig av med den ena. När det gäller kläder, köp hellre för stort än för litet. De kommer ändå få kläder för nyfödda, så varför inte köpa kläder som passar bebisen när den är tre månader så att de har något att sätta på den då också?

Presentkorg med mammagrejer

Det är lätt hänt att alla köper presenter till barnet, men tänk på mamma som har varit gravid i nio månader och snart ska föda! Hon förtjänar så klart också presenter. Skapa en korg med saker som gör mammalivet lite glamorösare, till exempel handkräm, doftljus, kaffe, choklad och magasin att läsa när hon ammar, som till exempel Mama eller Vi Föräldrar. En kopp där det står ”Världens bästa mamma” är också en utmärkt idé!

Presentkorg till syskonen

För blivande storasyskon kan det vara ganska jobbigt att bebisen plötsligt får inte bara all uppmärksamhet, utan även alla presenter. Slå in en skokartong i fint omslagspapper och lägg i många småpresenter som även de är inslagna så att syskonen får öppna massa paket! Det behöver inte vara dyra saker, tänk godis, studsbollar, små djur, kanske en pruttkudde och kritor. Det är själva upplevelsen som är viktig, inte innehållet.

Detta uppskattas även mycket av föräldrarna som får se barnens lyckliga ansikten när de öppnar paketen de inte hade en aning om att de skulle få!