Julklappar till Julklappsspelet

Snart står julen utför dörren och även om mat och sällskap är väldigt roligt, går det inte att sticka under stol med att julklapparna är den del som man kanske ser fram emot allra mest. Att hitta bra och personliga julklappar är inte det lättaste och extra klurigt kan det vara om man har som tradition att spela “Julklappsspelet”.

Till Julklappsspelet är det viktigt att välja julklappar som kan passa så många olika typer av människor och intressen som möjligt, så att alla verkligen kan dra nytta av de klappar som de lyckas få. Spelet är idag tradition i många hushåll och om det även ska spelas med barn är valet av innehåll i klapparna extra viktigt. Det enklaste är dock om alla är i ungefärligt samma ålder eller åtminstone har ungefärliga intressen. Det är dock inte avgörande för att kunna spela Julklappsspelet eller inte. Det blir bara helt enkelt lite lättare att välja rätt. Med vårt stora utbud av roliga och praktiska julklappar är valet dock sällan ett problem och mamma kan ha lika stor användning av en halsduk som tonårskillen. Här är det bara att välja och vraka!

Vilka saker du ska välja till Julklappsspelet är upp till dig själv att bestämma, men hur fungerar egentligen Julklappsspelet och vad är målet?

Showing 1–32 of 42 results for Julklappar till Julklappsspelet

Pris

Ålder

Intressen

Till Vem?

Spelregler för Julklappsspelet

Reglerna för Julklappsspelet är väldigt enkla och därför är det utmärkt att använda sig av på julafton. Det krävs inga långa genomgångar av spelregler eller annat strul. Det enda som krävs är att ni har en hög med julklappar, en äggklocka och en tärning som ni kan använda er av. Här berättar vi mer om hur det går till.

Målet med Julklappsspelet är att försöka få så många julklappar som möjligt. Till att börja med måste alla människor som ska delta ha backat upp med 2-3 julklappar som ska gå till den gemensamma potten. Det vanligaste är att man sätter en fast summa för hur mycket varje julklapp får kosta. På så sätt blir spelet roligare och ingen behöver känna att ekonomin får sig en törn.

Ett tips är kika in hos Coolstuff.se. Här finns en avdelning där du kan köpa 3 produkter till priset av 2.

Spelet börjar med att alla julklappar läggs på en hög eller bredvid varandra på ett bord eller på golvet. Ni spelar naturligtvis där det känns bäst för er och där alla klappar får plats. Därefter börjar en av spelarna med att kasta tärningen. Målet är att försöka få en 1:a eller en 6:a, för att då får man välja ut en av klapparna till sig själv. Turen går därefter vidare till nästa person som sitter till vänster om den som startade igång spelet.

När alla klappar är slut är det dags att ta fram äggklockan. Spelet har nämligen inte tagit slut riktigt ännu. Äggklockan ställs in på 10 minuter och nu gäller det att försöka ta julklapparna av sina motspelare. Paketen kommer således att åka fram och tillbaka ett flertal gånger under loppet av 10 minuter. När klockan stannar är spelet slut och de julklappar som man har lyckats roffa åt sig, är också de julklappar som man får behålla.