Present till nyfödd

Bästa presenten till en nyfödd bebis

Att få barn är en fantastisk händelse i livet som självklart ska firas. Det kan vara svårt att veta vilka presenter man ska köpa till en nyfödd systerson, till barnbarnet eller väninnans lilla gosse. Här kommer några värdefulla presenttips som garanterat kommer att uppskattas. De flesta småbarnsföräldrar har redan införskaffat alla nödvändiga prylar, men det finns en hel del användbara ting man kan köpa. De flesta leksaker kan man hitta på nätet där utbudet är i princip obegränsat. Se bara till att allt du köper är bebissäkert.

Showing all 22 results for Present till nyfödd

Pris

Ålder

Tillfälle

De allra vanligaste presenterna som ges till nyfödda är filtar, babykläder och nappar. Presenter som dessa är ofta uppskattade av nyblivna föräldrar.

Beroende på när barnet är fött är det bra att anpassa sin present efter säsong. Föds bebisen på vintern kan man till exempel ge en lite varmare mössa, vantar eller en varm och mysig filt. Om bebisen däremot fötts på sommaren kan det vara bra med en solhatt, tunna kläder eller ett solskydd till vagnen.

Present till nyfödd pojke eller flicka

Presenter till nyfödda är i stort sett samma för både pojkar och flickar och det finns egentligen ingen anledning att utgå från vilket kön bebisen har just present-mässigt om man inte vill. Våra presenttips fungerar lika bra till pojke som flicka.

Present till nyfödd pojke

Vill du ändå Det vanligaste när man köper en present till en nyfödd pojke är att man köper någonting i färgen blått. En blå snuttefilt, sparbössa eller ett set med kläder i färgen blå är presenter som alltid fungerar. Du kan även köpa en present som inte är menad att användas just nu men som pojken kan ha senare i livet och förhoppningsvis behålla för alltid. En fin kedja eller armband är exempel på en sådan present.

Present till nyfödd flicka

Typiskt för presenter till flickor är att ge bort något i färgen rosa men precis som nämnt tidigare, behöver du egentligen inte utgå från vilket kön bebisen har när du köper en present till en nyfödd. Ett fint rosa babygym, ett mysigt gosedjur eller en söt klänning fungerar utmärkt som presenter till en nyfödd flicka. Ett arm -eller halsband i guld är också utmärkta presenter som du kan ge.

Personlig present till en bebis och nybliven mamma

Det finns många alternativ på personliga presenter som man kan ge när någon i din närhet har fått barn. Alltså en present med brodyr, gravyr eller namntryck. Du kan köpa ett gosedjur eller en filt bebisens namn eller födelsedatum. Varför inte ge bort en present med ett fint meddelande broderat på? Namn-nappar är för övrigt en present man inte kan få för många av. Vill du ge bort en present som är till både bebisen och hens nyblivna mamma kan du ge bort ett graverat smycke, ett till barnet och ett till mamman men med samma gravering.

Present till nyblivna föräldrar

När du köper en present till en nyfödd bebis blir det automatiskt en present till dess föräldrar. Att köpa något som underlättar vardagen för bebisen och föräldrarna värderas högt. En bärsele, en badbalja för bebisen eller en sagobok som mamma eller pappa kan läsa för bebisen är alla väldigt bra presenter. Att ge föräldrarna en snygg och praktisk skötväska är också en strålande present.

Populära presenter 2024

En snuttefilt är både en mjuk och omtänksam present som finns att köpa i alla möjliga färger och former. Dessutom behöver man inte oroa sig för att komma med en present som barnet redan har fått. Snuttefiltar behöver tvättas ofta när barnet är litet och att ha några på lager är både smart och kul.

Babygym

Ett babygym är en jättefin present som dessutom är både intressant och lärorik för bebisen, som får träna upp både motorik och precision. Även här finns olika möjligheter när det gäller utseende och färger. Man kan välja att köpa ett mjukt babygym till nyfödda med mjuka och stora mjukisdjur som hänger ner från bågen som barnet både kan titta på och gripa tag i. Det finns också babygym i hårdplast som garanterat gör succé på vilket barnkalas som helst.

Skallror & dragleksaker

Skallror passar de flesta nyfödda då det är roligt att lära sig gripa tag i saker och skaka dem. Presenter som barnet har nytta av längre fram är också ett jättebra presenttips. Då kan en rolig dragleksak i present bli bra.

Ett tips som kan göra snuttefiltar, babyfiltar eller små söta bodys extra personliga är att brodera barnets namn.

Vill du läsa mer om våra bästa tips på present till en nyfödd bebis har vi skrivit ett inlägg om just detta.