Så hittar du en bra adventskalender till din man

Bortsett från presenter och julklappar så blir det allt vanligare med adventskalendrar för vuxna, kalendrarna finns både med olika teman och nischade till både honom och henne.

Några exempel på adventskalendrar till vuxna är kaffekalendrar, thé-kalendrar, choklad- och lakritskalendrar. Det handlar alltså ofta om något ät- eller drickbart där man får provsmaka en ny smak varje dag när man öppnar luckan. Den här typen av kalendrar skulle man kunna säga är unisex då de passar för de allra flesta vuxna.

Adventskalendrar till män och kvinnor

Kalendrarna finns även inriktade till antingen kvinnor eller män. Det är generellt enklare att hitta adventskalendrar för kvinnor, och då framför allt “könsstereotypa” kalendrar inom skönhet som sminkkalender, kalendrar med doftljus, parfym och läppstift.

Men kalendrar finns även till män. Det blir så klart lite stereotypt det med eftersom alla män självklart inte gillar samma sak, men det finns ändå ett stort intresse kring just kalendrar för män respektive kvinnor och många butiker och leverantörer delar upp kalendrarna så.

Tips för att hitta en adventskalender till din man

Typiska adventskalendrar till herrar inkluderar olika typer av alkohol (öl, whisky och liknande), modellbyggen, pussel, produkter inom hud- och skäggvård och starka chili-godisar eller smaksatt lakrits.

Vill du ge en adventskalender till en man så har du egentligen två alternativ:

  • Köp en färdig adventskalender för vuxna på nätet
  • Bygg ihop din egen adventskalender som du fyller själv

Om du köper en färdig adventskalender är det bäst att använda en guide och jämförelsesida som Hittajulklappar.nu som har en utförlig lista över årets adventskalendrar för vuxna. Välj en kalender du gillar och se till att beställa den i god tid innan 1:a december.

Gör du en egen kalender finns det många möjligheter att göra en bra adventskalender till en man – utgå från hans hobbys och intressen och fyll kalendern med sådana små prylar. Det finns färdiga kartongmallar att köpa som du kan använda för din kalender. Fyll den sen med små presenter, whiskyflaskor, romantiska små budskap (förutsatt att kalendern är din man – är den till en killkompis är det inte lika optimalt).

Fördelen med att göra en egen adventskalender är att du kan skapa en unik kalender, dessutom finns pga. den svenska alkohollagstiftning inte möjligheten att köpa en färdig öl- eller whiskykalender, utan det är något du får skapa själv.

Nackdelen är så klart att det blir mycket mer jobb, du får helt enkelt köpa in 24 olika produkter som du fyller kalendern med. Det kan också bli dyrare när du gör kalendern själv eftersom de färdiga kalendrarna ofta säljs till ett billigare pris än vad det hade kostat att köpa allt innehåll löst.