Tips på några alla hjärtans dag presenter

Den fjortonde februari är det alla hjärtans dag. En kärlekens dag då det är populärt att ge små presenter till den man tycker om. Men vilka presenter är det då som kan passa? Ja, det beror förstås på vem mottagaren är i första hand, men här kommer i alla fall några tips.

Utöver våra tips nedan rekommenderar vi att du även besöker denna guide till alla hjärtans dag presenter om du får några minuter över.

Blommor

Traditionellt men ofta väldigt uppskattat. En fin blombukett är alltid välkommen. Blomsterbutikerna hjälper gärna till med att komponera en passande bukett om du bara beskriver vem mottagaren är. Känns det ändå för enkelt så kanske en enda guldros är mer spännande.

Ett hjärta till den du älskar

En kärlekssymbol är aldrig fel som present till den du älskar. Det finns kuddar som ser ut som hjärtan, det finns chokladkartonger i hjärtform och det finns romantiska snöglober med hjärtan där du också kan placera ett foto av dig och din älskade.

Godisälskarens favorit

Varför inte komponera en egen godisburk? Ta en vacker glasburk och fyll den med mottagarens favoriter. Ett fint kort med en kärlekshälsning blir pricken över i.

En upplevelse av något slag

Att ge bort en upplevelse har blivit mer och mer uppskattat. Kanske ett spabesök för två eller en romantisk weekend på något hotell kan passa? Det finns massor med olika upplevelser att välja mellan som ni kan avnjuta tillsammans vid lämpligt tillfälle.

Det mesta kan faktiskt användas som present den här dagen, bara fantasin och möjligen plånboken sätter gränser. Traditionen att ge en kärleksgåva den fjortonde februari kommer från USA där det kallas Valentines Day. Här i Sverige säger vi oftast Valentindagen eller Alla hjärtans dag. Oavsett vad vi kallar det så handlar det om kärlek och att uppmärksamma den du tycker om på ett romantiskt sätt. Vad kan vara mer romantiskt än att ge en gåva som du valt ut omsorgsfullt och med kärleksfull hand? Liten eller stor spelar ingen roll, det viktiga är att det handlar om era känslor för varandra.