Årets julklapp 2014 | Aktivitetsarmbandet

379 kr

Aktivitetsarmbandet blev 2014 års julklapp, på grund av den hälsotrend som svept över landet och gjort konsumenterna allt mer medvetna om hälsa, och därmed ökat viljan att dela med sig av sin hälsa till andra. Aktivitetsarmbandet blev en symbol för det och hade redan fått en högre efterfrågan innan julen.

Hälsotrenden under 2004 ledde till vinsten i årets julklapp

Utöver att hälsan hade satts mer och mer i fokus hade även tekniken och världen gått framåt på flera sätt. Sociala medier växte för fullt, där folk ville dela med sig av sina liv. Kombinationen av att människor köpte allt fler produkter inom hälsa som träningskläder, teknikverktyg samt sportgrejer, samt sociala mediers möjlighet att dela med sig, hade gjort att människors intresse för aktivitetsarmbandet ökade, då det gick att dela med sig av sina aktiviteter till vänner. De kunde helt plötsligt motivera sig att tävla mot andra, sätta upp egna mål att sporras mot och sedan även få bekräftelse för det genom att dela med sig.

Vad mäter armbandet

Armbandet fungerade på så sätt att det var en indikator på kroppens välmående. Den mätte allt ifrån puls, steg, fysisk aktivitet till att det kunde användas för att sätta mål och dela med sig av sina aktiviteter. Det var nästan som att ha en träningsvän med sig hela tiden. Alldeles perfekt för den som gillade att träna eller för den som behövde komma igång och träna. Att det gick att koppla till telefonen gjorde att det blev ännu mer överskådligt och lätt att jobba med. Det var visserligen inte helt nytt, då det hade funnits på marknaden innan, men det var runt den tiden som armbandet verkligen blev populärt. Än idag är det populärt och kommer ut i många nya avancerade varianter. Det är allt ifrån fitbits aktivitetsarmband till Apples Apple Watch. Det går till och med att ringa från vissa av dem. Nog blir det en julklapp för många även i år.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Årets julklapp 2014 | Aktivitetsarmbandet”