Årets julklapp 2015 | Robotdammsugare

329 kr

Redan runt 2000-talet började robotdammsugaren dyka upp i hemmen. På grund av bristande kvalité följdes dessvärre inte den dåvarande produkten av ett stigande intresse.
År passerade och efter noggrann utveckling och 1,5 decennier senare blev robotdammsugaren utnämnd till årets julklapp. Utvecklingen av produkten kretsade kring att göra den så självgående som möjligt.

Motivering till årets julklapp 2015

Innan uppgraderingen av robotdammsugaren, var den mer en klumpig produkt som genom sin närvaro utstrålade en motsats till smidighet och effektiv funktion. Till en början fick man använda sig av magnetremsor för att avgränsa och tydliggöra den yta som skulle städas. Det förekom även att de tidigare modellerna hade svårt att komma åt smuts i hörn och under kanter, vilket ledde till en utspridning av smutsen istället för att den samlades upp och bidrog till rena ytor.
Senare utvecklade man specifika borstar som borstade utanför robotens ytterkant för att undvika problem med kvarblivande smuts. En ytterligare uppgradering var att roboten hade sensorer undertill som kunde känna av när den kom i närheten av en kant och när underlaget tog slut, för att förhindra eventuella fall ned från trappor eller liknande. Mycket i den nya utvecklingen fokuserade kring att förutse event och förebygga problem som kan uppstå. Till slut började man utveckla dammsugare som var programmerade att lära känna ytan mer fullständigt med hjälp av scanning via avancerad laserteknik och i vissa fall med inbyggd kamera.

Ett digitaliserade hushåll

En robotdammsugare som städar hela hemmet medan du är på jobbet, och smidigt återvänder tills sin laddningsstation var ett faktum. Det blev något som lockade allt fler köpare och som med sin utvecklade kapacitet möttes av ett ökat intresse. Handelns utredningsinstitut som utnämner årets julklapp motiverade sitt beslut med att det blivit ett större fokus på hemmet samt en stigande trend som pekar mot en ökning av digitaliserade hushåll.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Årets julklapp 2015 | Robotdammsugare”