Årets julklapp 2019 | Mobillåda

79 kr

Året julklapp 2019 var inget mindre än mobillådan, den såldes flitigt under detta år och vi förstår varför.

Under det senaste decenniet har mobilförsäljningen verkligen exploderat i världen. Tekniken för mobilerna har i rask takt gått framåt och idag finns det nog ingen som inte äger eller har ägt en mobil. Med takten att mobilförsäljningen ökat och tekniken har gått framåt betyder det också att vi människor i dagens samhälle använder mobilen mer än vad ni någonsin gjort förut. Med tanke på hur ofta vi sitter med mobilen och vilken mängd tid vi lägger ner på våra telefoner är det inte konstigt att många börjat tröttna på hur mycket tid vi faktiskt lägger ner på att stirra ner i vår skärm. Vi kollar våra sociala medier, sms:ar och är konstant kontaktbara dygnet runt.

Årets julklapp att vara tillsammans utan mobilen

Vi kan nog konstatera att detta blivit något av ett problem för många hushåll och familjer idag, att vi istället för att fokusera på varandra i real tid så sitter vi fastklistrade vid våra telefoner istället. Så därför har mobillådan blivit så poppis.

Mobillådan är lätt att ställa fram och ger en hint om att här är vi mobilfria en stund. Perfekt att ställa fram vid middagsbordet så att alla i familjen kan koppla bort från skärmen en stund för att kunna fokusera på varandra i real tid istället. Genom att strunta i mobilen vid middag eller vid till exempel fredagsmyset kommer du och din familj få mer tid att rå om varandra och kunna fokusera på att ha en trevlig stund istället för att hålla koll på vad resten av världen gör just precis då.

Eller att kanske ställa mobillådan bredvid sängen så du lätt lägger undan mobilen då det är dags för sömn. Vi vet ju hur svårt det kan vara att låta bli mobilen då man krupit ner i sängen man vill ju “bara kolla” alla sociala medier en sista gång och så ligger man där en timme senare med mobilen kvar i handen och man får för lite sömn.

Få bättre sömn av mindre skärmtid

Forskare har dessutom konstaterat att stirra på en skärm innan man ska sova ger en sämre sömn samt att det tar längre tid innan man väl kommer till ro. Så vårat tips är att lägga undan mobilen i mobillådan någon timme innan det är dags för att sova, så somnar du lättare och får därmed en bättre sömn. Vi lovar att du kommer känna dig mer utvilad om du spenderar mindre tid framför mobilen.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Årets julklapp 2019 | Mobillåda”